Uhájí Slavia čtyřbodový náskok před Plzní? Sigma větří cestičku mezi elitní šestku

Proč zápas sledovat…

Sešívaní jsou válec. Nezastavitelná raketa českého fotbalu, která rozhodně neudělala ostudu ani v pohárové Evropě. Však i na slavném Stamford Bridge moc dobře vědí, jakou kvalitu vykazují svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského. Nedělní zaváhání ve Zlíně však vymazalo ten klid, který tým v závěru soutěže potřeboval. Slavia má na druhou Plzeň náskok už jen pouhých čtyř bodíků, ale sebevědomí má na rozdávání, když ve středu deklasovala v MOL Cupu odvěkého rivala Spartu.

Olomouc se těší dobrým výsledkům, když dohlíží na kabinu trenér Jílek. Hanáci již v minulé sezóně kousali a po vlažném podzimu se opět dostávají do varu. Případná výhra a zaváhání Liberce by je katapultovaly do skupiny, která si zahraje o titul. A to je lákadlo, které nelze odmítnout. V pátek navíc loajalitu podpisem nové smlouvy vykázal kouč Sigmy, i když kolem něj kroužila pražská Sparta. Eden očekává bitvu nahoru a dolů, při tak důležitém duelu nikdo „zaďoura“ praktikovat nebude.

30. kolo FORTUNA:LIGY: Liberec chce uhájit elitní šestku, Teplice udržet naději na Evropu

Řekli před zápasem…

Milan Škoda, útočník Slavie: „Pochopitelně mě štve, že jsme ve Zlíně nevyhráli. Pořád ale máme všechno ve svých rukách. Čtyřbodový náskok na druhou Plzeň je velmi solidní. Teď si ho musíme udržet i do nadstavby.“

Václav Jílek, trenér Olomouce: „Práce v klubu mě pořád velice naplňuje. Vážím si nabídky nové smlouvy, protože ji vnímám jako projev důvěry. Jsem tu spokojený a cítím z hráčů i realizačního týmu ambice, což je pro mě důležité. Teď řeším jen bitvu se Slavií, která nás čeká. Soupeř ukázal v poháru proti Spartě velkou kvalitu. Chci vidět dobré utkání a stěžejní je pro mě, když se budeme prezentovat kvalitním fotbalem.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Tomáš Souček, záložník Slavie

Možná už své poslední zápasy v dresu sešívaných hraje reprezentační záložník Tomáš Souček. O talentovaného hráče mají zájem v zahraničí a Slavia není k jeho uvolnění hluchá. Bude to ale za pořádný balík, protože Souček je rozdílovým hráčem. Jeho branky a čich na výběr místa mohou být rozhodujícím faktorem také proti Olomouci. Standardky jsou jeho a není týmu, který by se nebál, když ho vidí nabíhat do vápna.

Souboj Slavia vs. Sigma Olomouc by měl nabídnout zajímavou podívanou, která může výrazně zamíchat kartami před startem nadstavbové části. Výkop je stanoven na 17. hodinu, naše studio se zajímavými hosty ovšem startuje na O2 TV Sport už v 16:30. Další souběžně hrané zápasy 30. kola můžete sledovat v multidimenzi na stanici O2 TV Fotbal.

Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru