Sobotní menu: Istanbul uvidí českou bitvu! Kvitová si zahraje o finále ve Stuttgartu

Porsche Tennis Grand Prix

S třetí nasazenou Petrou Kvitovou to v úvodu čtvrtfinále proti Anastasijí Sevastova nevypadalo zrovna dobře. Úvodní ztracený set ji ale nevykolejil a souboj s nepříjemnou Lotyškou nakonec dokázala otočit. Za hodinu a půl slavila postup po výhře 2:6, 6:2 a 6:3.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka prošla mezi čtyři nejlepší ve Stuttgartu už potřetí v kariéře. V roce 2012 i před třemi lety ji do finále nepustily pozdější šampionky Maria Sharapova a Angelique Kerber. S domácí hvězdou se mohla utkat i letos, jenže Kerber nestačila na Kiki Bertens a právě sedmadvacetiletá Nizozemka tak bude další soupeřkou Kvitové. Ta má se sedmou hráčkou světa vyrovnanou bilanci 2:2.

  • Program semifinále – sobota 27. dubna:
nejdříve 15:30 P. Kvitová – K. Bertens
nejdříve 18:30 N. Ósaka – A. Kontaveit

TEB BNP Paribas Istanbul Cup

Barbora Strýcová má za sebou neskutečně bláznivé čtvrtfinále. V úvodní sadě neuhrála s o čtrnáct let mladší Elenou Rybakina z Kazachstánu ani game, další set zkušená Češka vydřela v tie-breaku a v rozhodující sadě své soupeřce potupného „kanára“ vrátila. Semifinále na turnaji WTA si zahraje poprvé od loňského června.

V turecké metropoli si o finále zahraje s krajankou Markétou Vondroušovou. Česká tenisová hvězdička potvrdila, že má formu a ani ve třetím duelu na turnaji neztratila set. Tentokrát za pouhou hodinu smetla z kurtu Španělku Laru Arruabarrena 6:1, 6:2. Se Strýcovou se utkala už dvakrát a v obou případech vyhrála bez ztráty setu. Naposledy na sebe narazily letos hned v prvním kole v Miami. Kdo uspěje tentokrát?

  • Program semifinále – sobota 27. dubna:
nejdříve 13:30 M. Vondroušová – B. Strýcová
cca 15:30 P. Martic  – M. Gasparyan

Vyvrcholení turnajů ve Stuttgartu a Istanbulu sledujte na programech O2 TV Sport a O2 TV Tenis, kde odvysíláme všechny sobotní semifinálové duely i nedělní bitvy o tituly!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru