30. kolo FORTUNA:LIGY: Liberec chce uhájit elitní šestku, Teplice udržet naději na Evropu

Slavia opanuje základní část na prvním místě, ale samozřejmě nesmí dopustit dalšího snížení náskoku, který má na druhou Plzeň. Na západě Čech ještě větří šanci na titul. Třetí Sparta naopak potřebuje ze svých beder shodit deku a nenechat čtvrtý Jablonec ukrojit další dílec ze šestibodového manka. Ostravský Baník si bude chtít udržet své postavení, popřípadě ho i bodově vylepšit, ale pod největším tlakem bude Liberec.

Konfrontace JablonceBaníkem nabídne určitě kvalitní podívanou, ale o body se bude rvát houževnatěji Slovan na horké půdě rozjeté Karviné. Severočeský klub naposledy doma díky třem penaltám přetlačil Slovácko, ale proti bude stát tým Františka Straky, který uplynulý víkend zostudil Spartu. V táboře Karviné navíc cítí, že by se mohl tým vyhnout baráži, pokud bude sbírat body jako v posledních týdnech.

Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

Ustojí Liberec atak olomoucké Sigmy?

Liberec má vše ve svých rukou, ale pokud selže, může na to doplatit. Na záda mu dýchá Sigma Olomouc, která by jej mohla z elitní šestky vyšachovat. Ta se však představí v náročné misi v Edenu. Pražská nedobytná pevnost, jejíž sílu pocítila ve středu Sparta v semifinále MOL Cupu. Bylo by bláhové si namlouvat, že sešívaní nechají dopustit další nezdar jako před týdnem ve Zlíně.

Olomouc zatím figuruje v prostřední skupině na prvním místě, ale může se klidně posunout výš a postavit za sebe Liberec. Zlín s Mladou Boleslaví již vědí, že je čeká play-off o předkolo Evropské ligy. Tuto společnost s největší pravděpodobností uzavřou Teplice, ale hned tři zájemci by raději hráče ze Stínadel poslali do skupiny smrti.

Severočeši změří síly s Příbramí a jsou mírným papírovým favoritem. Svěřenci kouče Hejkala mají však výsledkové výkyvy a stát se může cokoliv. Příbram má místo v boji o záchranu jisté, ale v minulém kole dokázala zaskočit Plzeň a uhrát doma remízu 1:1. Na Stínadlech však nezískává body snadno nikdo.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY online přes službu O2 TV Sport Pack!

Tepličtí mají boj o Evropu ve svých rukou 

Hned trojlístek klubů vykazuje na svém kontě zisk 33 bodů a ambice vymanit se ze skupiny, kde se bude hrát o udržení v této soutěži. Opava je doma silná a před svým publikem se bude snažit zasadit další hřebík do rakve letenského celku. Sparta se trápí, čehož by rád slezský klub využil a odčinil tak nezdar v minulém derby s Baníkem.

Bohemians 1905 až do středečního podvečera snily svůj sen o finále MOL Cupu. Baník však nepustil hráče z Ďolíčku ke slovu a ukázal jim, kde je letos jejich místo. Na půdě Slovácka si to rozdají o poslední možnost udržet si klid pro setrvání v nejvyšší tuzemské lize, navíc by se jednalo o malou šanci se do pohárové Evropy ještě dostat. Tempo určují Teplice, ale v případě zaváhání to může být ještě drama.

Závěrečné 30. kolo základní části FORTUNA:LIGY je na programu už tuto sobotu 27. dubna. Všechny zápasy sledujte živě jen v O2 TV!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru