Plíšková a antukový Stuttgart: Dvakrát čtvrtfinále, pak titul. Usedne na trůn i letos?

Plíšková se do Stuttgartu vydala poprvé v roce 2016. Tenkrát ještě ani nefigurovala mezi nasazenými hráčkami, i tak se ale na jihozápadě Německa ukázala ve velmi dobrém světle a připsala si cenné výhry. V prvním kole si poradila s krajankou Lucií Šafářovou a poté poslala domů i někdejší světovou jedničku Anu Ivanovič ze Srbska. Cestu české tenistky antukovým podnikem ukončila ve čtvrtfinále až nejvýše nasazená Agnieszka Radwanska. Hvězdná Polka měla ale co dělat, aby bojovnou soupeřku porazila.

O rok později vítal Stuttgart Plíškovou už jako finalistku grandslamového US Open a třetí hráčku světového žebříčku. Po volném losu v úvodním kole potvrdila roli favoritky proti Američance Coco Vandeweghe, přes následné čtvrtfinále už ovšem projít nedokázala. Druhou nasazenou hráčku vyřadila po dramatické třísetové bitvě domácí Laura Siegemund, pozdější vítězka.

Do třetice všeho dobrého

Rodačka z Loun nevynechala i přes nabitý program turnaj kategorie WTA Premier ani loni a udělala dobře. V jejím případě totiž platilo staré známé do třetice všeho dobrého. Do Stuttgartu si přenesla slušnou formu z obřích podniků v Indian Wells a Miami, kde došla mezi osmičku nejlepších, a v prvních dvou kolech neztratila ani set.

První větší potíže potkaly Plíškovou ve čtvrtfinále, kdy v duelu se čtvrtou nasazenou Jelenou Ostapenko z Lotyšska prohrála první sadu. Třetí konec v této fázi turnaje ale rázně odvrátila a po obratu slavila postup. V semifinále si hladce poradila s Estonkou Anett Kontaveit a její cestu za titulem nedokázala zatarasit ani Američanka Vandeweghe.

„Nemyslím, že jsem hrála nejlepší tenis, ale stačilo to na titul. Důvodem bylo, že jsem byla motivovaná, silná v hlavě a chtěla vyhrát,“ pronesla tehdy česká tenistka, které stuttgartský triumf vynesl kromě jubilejní desátého turnajového vavřínu na okruhu WTA v kariéře také oficiální odměnu ve výši 113 060 eur (asi 2,8 milionu korun) a luxusní sportovní vůz od titulárního sponzora.

Podaří se Plíškové letos titul obhájit? Její počínání na kvalitně obsazeném Porsche Tennis Grand Prix, kde startuje i světová trojka Petra Kvitová, můžete sledovat každý den až do neděle 28. dubna na O2 TV Sport a O2 TV Tenis!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru