Finále extraligy: Třinec musí zapracovat na přesilových hrách, Liberec upřednostňuje přihrávky

Třinec přestal využívat přesilové hry

V prvním utkání měl Třinec k dispozici tři přesilové hry, zužitkovat dokázal hned dvě a dostal se ve finálové sérii do vedení. O den později hráli Oceláři jednu klasickou přesilovku a dvě dlouhé výhody o dvou hráčích. Využita ale byla jen jediná a Liberec srovnal. Doma poté Třinec v přesilovkách vyhořel. K dispozici jich měl jedenáct, z nich ovšem vstřelil jedinou branku. „Rozhodly určitě naše přesilovky. Máme jich spoustu a prakticky z nich nevytěžíme vůbec nic,“ uvedl po čtvrtém utkání gólman Třince Šimon Hrubec. Oceláři tak mají problém, na kterém je třeba zapracovat. Stejně tak má ale problém i Liberec, který Ocelářům svými zbytečnými fauly přesilovky nabízí.

Disciplinovanost Ocelářů může být v následujících dnech rozhodující

Tři oslabení za faul a jedno za příliš mnoho hráčů na ledě. Oceláři byli doma neuvěřitelně disciplinovaní a právě tento fakt může hrát v následujících minimálně dvou duelech obrovskou roli. Ve čtyřech zápasech hrál Liberec jen devět plnohodnotných přesilových her a ke své doméně se tak zatím příliš nedostal.

Nepřehlédněte: Růžička vs. Kvapil. Srovnání největších hvězd účastníků extraligového finále

Liberec hraje až do kuchyně, v Třinci nestřílel

Liberec byl co se střel na branku týče lepší jen v prvním utkání. V Třinci ale předvedl, že rád hraje až do kuchyně. Hráči Bílých Tygrů často akce přehrávali a v pravý moment ne a ne vystřelit. Ve třetím utkání vypálili na Hrubce jen sedmnáctkrát, o den později na něj vyslali 24 pokusů. Takový počet na vyšší počet branek (jako nám v pondělí předvedl Třinec) a pohodlnější vítězství stačit rozhodně nebude.

Havlín nečekaným hrdinou Liberce, přidal se Will

„Byl to zatím můj nejdůležitější gól v kariéře,“ věděl po čtvrtém utkání mladý obránce Liberce Tomáš Havlín. Ten skóroval už v závěru první části, kvůli faulu na gólmana Hrubce ale branka neplatila. Na svou druhou play-off trefu v Tipsport extralize si tak počkal až do prodloužení. Tam Liberec poslal vynikající gólman Roman Will, jenž útočníky Třince přiváděl k šílenství. Na druhou stranu vyrovnávací trefa Davida Ciencialy tak trochu šla za ním. „Hloupý gól, ale i takové padají. Musím ale přiznat, že od toho momentu jsem prožíval krušné chvíle,“ podotkl jinak fantastický liberecký gólman. V pátém utkání na něj zcela jistě budou domácí spoléhat znovu.

Tip: Sledujte boj o extraligový titul s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Finálová série play-off bude v pátek 26. dubna pokračovat pátým duelem. Na O2 TV Sport toto utkání rozhodně chybět nebude, přímý přenos startuje již v 16:30.

Foto: hcocelari.cz, hcbilitygri.cz, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru