Vzhůru na antuku: Jak vstoupí Kvitová do turnaje ve Stuttgartu? Sledujte O2 TV Tenis!

Po týdnech příprav jde opět do akce. Petra Kvitová zahájí sérii turnajů na nejpomalejším tenisovém povrchu stejně jako další česká hvězda Karolína Plíšková už ve Stuttgartu. Dvojnásobná wimbledonská šampionka zamířila do německého města proslaveného výrobou automobilů s jasným cílem – nasbírat po loňském konci v prvním kole co nejvíce bodů.

Vzhledem k tomu, že příští týden nebude světová trojka startovat v Praze – a přijde tak o jisté body za titul z minulého roku – potřebuje získat bodový polštář právě na halovém Porsche Tennis Grand Prix. Do karet hraje Kvitové fakt, že je jednou ze čtyř nejvýše nasazených tenistek a měla tak volný vstup do druhého kola.

Letošní vítězka turnaje v Sydney má ze všech hlavních favoritek zdaleka nejsnadnější rozjezd. O postup do čtvrtfinále se utká ve středu večer s kvalifikantkou Greet Minnen z Belgie, až 192. hráčkou žebříčku WTA, která v předchozím kole překvapivě vyřadila Slovenku Dominiku Cibulkovou.

Zvládne první krok na cestě k trůnu?

Kvitová drží po odstoupení světové dvojky Rumunky Simony Halep jako jediná tenistka naději, že po Stuttgartu vystřídá na pozici světové jedničky Japonku Naomi Ósaka. Devětadvacetiletá Češka ovšem musí turnaj vyhrát a zároveň doufat, že současná vládkyně prohraje hned svůj první duel a skončí už v osmifinále.

Vstup Kvitové do antukového Porsche Tennis Grand Prix můžete sledovat v přímém přenosu na O2 TV Tenis. Její středeční duel s Belgičankou Minnen by měl přijít na řadu kolem 20:30. Na stejném programu vysíláme současně také další antukový turnaj v tureckém Istanbulu.

Také čtěte: Plíšková a antukový Stuttgart: Dvakrát čtvrtfinále, pak titul. Usedne na trůn i letos?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru