Základní část FORTUNA:LIGY míří do finiše! Co všechno bude v posledním kole ve hře?

Skupina o titul

Jistým vítězem základní části je pražská Slavia. Parta kouče Jindřicha Trpišovského musela v předchozím kole ve Zlíně skousnout čtvrtou porážku v sezoně, i tak má ale nedostižný čtyřbodový náskok před Plzní. Obhájce titulu mohl zůstat ve hře o první místo až do posledního kola, jenže to by musel vyhrát v Příbrami, odkud si přivezl jen bod. Ve 29. zaváhala také Sparta. I přes nečekaný domácí výbuch s předposlední Karvinou (1:3) mají Letenští jistou třetí příčku.

V nejatraktivnější skupině o mistrovský titul budou hrát také Jablonec a ostravský Baník, kteří se za týden na severu Čech utkají v přímém souboji o čtvrtou příčku. První šestici uzavírá Liberec, jehož může v elitní šestici nahradit jen sedmá Olomouc. Slovan má díky dvoubodovému náskoku vše ve svých rukách, v posledním kole se představí v Karviné. Sigmu čeká duel v Edenu se vedoucí Slavií.

Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

Skupina o Evropu

Na neúspěšného z dvojice Liberec – Olomouc čeká stejně jako na osmou Mladou Boleslav i devátý Zlín play-off o start v předkole prestižní Evropské ligy. K setrvání v prostřední skupině mají blízko také Teplice, ovšem desátou příčku budou muset v 30. kole ještě tvrdě hájit. Severočeši totiž mají před domácím duelem s Příbramí jen dvoubodový náskok před Opavou, Bohemians 1905 a Slováckem.

Skupina o záchranu

Pokud si to Teplice uhrají, výše zmíněné trio s 33 body na kontě bude usilovat o prvoligovou příslušnost v nejvyšší soutěži i pro příští ročník ve skupině o záchranu. Po 29. kole se k poslední Dukle a předposlední Karviné, dvěma jistým účastníkům bojů o udržení, připojila i přes remízu s mistrovskou Plzní také Příbram.

  • Tabulka po 29. kole:

Základní část slibuje zajímavou podívanou až do úplného závěru. O co hrát mají ve 30. kole i mančafty, které nečeká boj o setrvání či posun do některé ze skupin. Jak do hry o titul, tak o záchranu se týmům započítávají body ze základní části. Jen skupina o pohárovou Evropu se hraje systémem play-off.

  • Program 30. kola – sobota 27. dubna:

Všechny zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY můžete sledovat jen v O2 TV, kde kromě programů O2 TV Sport a O2 TV Fotbal najdete i stanici ČT Sport.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru