Růžička vs. Kvapil. Srovnání největších hvězd účastníků extraligového finále

Branky a asistence

Martin Růžička vévodí kanadskému bodování, když ve čtrnácti duelech připsal šestnáct bodů za sedm branek a devět asistencí. Přes deset bodů se dostal i druhý muž kanadského bodování základní části, tedy Marek Kvapil. Ten k osmi asistencím přidal tři branky a je tak na jedenácti bodů.

Kanadské body ve finálové sérii

Ve finálové sérii je na tom Růžička lépe už jen o jediný kanadský bod. V prvním utkání zaznamenal asistenci, to lídr Liberce zůstal bez bodového příspěvku. V odvetě na ledě Bílých Tygrů oba zapsali po asistenci, v pondělí se poté oba hráči trefili.

Nepřehlédněte: Finále extraligy: Bílí Tygři čekají na probuzení lídrů, pozor si musí dávat na zbytečné fauly

+/-

V tomto ohledu je znovu výrazně ve předu třinecký útočník. Jeho rozdíl mezi účastí na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech je +5, u Kvapila pouze +1.

Střely na branku

Naprostá shoda panuje mezi oběma hráči v kolonce střel na branku. Oba dva odehráli čtrnáct utkání a oba dva si na svém konto připsali čtyřicet střeleckých pokusů mezi tři tyče. Ve finálové sérii je ale střelecky aktivnější třinecký útočník. Růžička vyslal na Romana Willa devět pokusů, Kvapil na Šimona Hrubce jen čtyři.

Body v přesilových hrách

Ani zde vítěze nemáme. Růžička sice v přesilovce skóroval v play-off třikrát, stejně jako Kvapil ale zapsal v početních výhodách sedm kanadských bodů. Dodejme, že útočník Liberce se v přesilovce trefil pouze jednou.

Tip: Sledujte boj o extraligový titul s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Vítězné góly

Tuto důležitou statistiku naprosto jasně ovládá třiatřicetiletý rodák z Berouna. Růžička zaznamenal tři vítězné branky, to Kvapilův gól ještě utkání v play-off letos nerozhodl.

Trestné minuty

Kvapil je na tom lépe alespoň co se trestných minut týče. V celém play-off seděl na trestné lavici jen jednou, to Růžička si připsal již deset trestných minut.

Martin Růžička Marek Kvapil 
16 (7+9) Kanadské body v play-off 11 (3+8)
3 (1+2) Kanadské body ve finálové sérii 2 (1+1)
+5 +/- +1
40 Střely na branku v play-off 40
7 (3+4) Body v přesilových hrách 7 (1+6)
3 Vítězné góly 0
10 Trestné minuty 2

Finálová série play-off pokračuje čtvrtým zápasem na ledě třineckých Ocelářů už v úterý 23. dubna. Na O2 TV Sport o něj samozřejmě nepřijdete, přímý přenos začíná v 16:30.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru