Čtvrtfinále Euroligy na O2 TV Sport: Kdo udělá krok k postupu do Final Four?

Žalgiris Kaunas – Fenerbahce (úterý 19:00, stav série: 1:1) – O2 TV Sport

Úvodní duel byl v jasné režii istanbulského vítěze základní části. Fenerbahce s Janem Veselým v seatavě na domácí palubovce dominovalo a jeho náskok narostl až na 33 bodů (76:43). O to víc překvapil průběh i výsledek druhého souboje v Ülker Sports Areně. Litevský šampion a obhájce bronzu i díky dvaceti bodům Edgarase Ulanovase vyhrál 82:80 a za vyrovnaného stavu nyní vyzve poraženého finalistu loňského ročníku a jednoho z hlavních aspirantů na zisk titulu na své půdě.

Panathinaikos Atény – Real Madrid (úterý 20:00, stav série: 0:2)

Realu se závěr základní části zrovna dvakrát nevydařil, nicméně vstup do čtvrtfinálové série s Panathinaikosem mu vyšel na jedničku. Úřadující euroligový šampion využil výhodu domácího prostředí a po výhrách 75:72 a 78:63 může jako první slavit postup do závěrečného Final Four už po třetím duelu. Oba týmy na sebe narazily ve stejné fázi soutěže i v minulé sezoně a tehdy postoupil celek z Madridu 3:1 na zápasy. Vybojuje letos očekávaný postup ještě dřív?

Také čtěte: Aleš Svoboda před startem play-off Euroligy: Jako jasného favorita vidím Fenerbahce

Baskonia – CSKA Moskva (středa 20:30, stav série: 1:1) – O2 TV Sport

O tom, jak moc je letošní čtvrtfinále vyrovnané, svědčí i série mezi Baskonií a ruským gigantem. Zatímco první vzájemné měření sil v Moskvě ovládli hráči CSKA (94:68), odveta vyzněla pro Baskonii. Španělský celek se ujal vedení hned v úvodu a ani jednou ho neztratil. Výsledkem byla výhra 78:68 a srovnání série. Baskonia má před domácímu duely obrovskou motivaci – v květnu bude na své palubovce hostit Final Four. A kdo by si nechtěl zahrát o titul před svými fanoušky?

FC Barcelona – Anadolu Efes (středa 21:00, stav série 1:1)

V minulé sezoně skončili hráči Anadolu Efes v euroligové tabulce beznadějně poslední. Letos to byla jiná písnička. Klubu z Istanbulu prospěly rozsáhlé změny v hráčském kádru i na trenérském postu a po roční odmlce postoupil ze čtvrté příčky do play-off. A v něm svádí tuhý boj s Barcelonou. Tuhle sérii bude muset dost možná rozhodnout až pátý zápas. Po duelech v Istanbulu je stav nerozhodný 1:1, nyní se soupeři dvakrát utkají na palubovce Barcelony.

Tip: Duely v play-off i kompletní Final Four. Sledujte vrchol prestižní Euroligy na O2 TV Sport

Foto: euroleague.net

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru