Vítěz Ligy mistrů vs. nejúspěšnější klub. Kdo usedne na švédský hokejový trůn?

Po loňské suverénní jízdě Växjö za titulem letos fanoušci v zemi tří korunek vyhlížejí podstatně vyrovnanější a dramatičtější finále. Do něj se probojovaly týmy, které o sobě dávaly vědět už v základní části. Indiáni z Frölundy vybojovali v 52 kolech 92 bodů a skončili třetí, přímo do čtvrtfinále play-off prošel i čtvrtý Djurgården s 86 body na kontě.

Od letošního finále se hodně očekává i vzhledem k tomu, jak se oba mančafty dosud prezentovaly ve vyřazovací části. Zatímco Frölunda dovolila po Malmö jedinou výhru i svému semifinálovému soupeři Luleå, cesta hráčů Djurgårdenu do finále byla daleko trnitější, mají v nohách dvě náročné série.

Martin Hosták: Finále švédské ligy nabídne rychlý hokej a hodně fyzického kontaktu

Drama s lídrem základní části

Se šestnácti tituly historicky nejúspěšnější hokejový klub ve Švédsku nejprve vyřadil Skellefteå 4:2 na zápasy, v semifinále pak podstoupil sedmidílnou bitvu s vítězem základní části Färjestadem. Djurgården vedl už 3:1 na zápasy, následující dva duely ale prohrál s hrozivým skóre 3:14 a před rozhodujícím bojem se logicky věřilo spíše domácímu Färjestadu. Svěřenci kouče Roberta Ohlssona ale všechny dokonale zaskočili výhrou 4:1 a postupem do finále.

V klubu ze Stockholmu, který si o mistrovskou trofej zahraje poprvé od roku 2010, všichni věří, že po osmnácti letech znovu usednou na trůn pro krále švédského hokeje. Proti ale bude nebezpečný soupeř z Frölundy. Šampion z ročníku 2015/2016 by rád podtrhl vydařenou sezonu, ve které už si jeden triumf připsal – už potřetí ovládl Ligu mistrů.

Finálová série švédské SHL začíná už tuto neděli a vy nepřijdete o nic důležitého. Všechny duely odvysíláme na programu O2 TV Sport!

  • Program finále play-off – SHL:
neděle 21. 4. 15:00 Frölunda – Djurgården (vysíláme re-live)
úterý 23. 4. 19:30 Djurgården – Frölunda
čtvrtek 25. 4. 19:30 Frölunda – Djurgården
sobota 27. 4. 15:15 Djurgården – Frölunda (vysíláme re-live)
úterý 30. 4. 19:30 Frölunda – Djurgården (případné 5. utkání)
čtvrtek 2. 5. 19:30 Djurgården – Frölunda (případné 6. utkání)
sobota 4. 5. 15:15 Frölunda – Djurgården (případné 7. utkání)

Foto: frolundaindians.com, difhockey.se

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru