Strhující anglická bitva, faktor Messi i famózní Ajax. Takové bylo čtvrtfinále Ligy mistrů

Manchester United – FC Barcelona

výsledky: 0:1, 0:3, postup: Barcelona

United po těsné domácí porážce na další obrat jako v předchozím kole proti Paris St. Germain nedosáhli. Do cesty se jim totiž v odvetě na Camp Nou postavila domácí hvězda jménem Lionel Messi. Argentinský kouzelník dvěma góly v úvodních 20 minutách rozhodl o osudu celého dvojzápasu a po čtyřech letech protáhl Barcu mezi čtyři nejlepší týmy Ligy mistrů.

„Vždycky nás vytáhne z bryndy. Hrál skvěle a jeho góly změnily průběh zápasu. Nebudu se soupeřům omlouvat za to, že máme Messiho a oni ne,“ nechal se slyšet barcelonský kouč Ernesto Valverde. „Je to hráč nejvyšších kvalit, on je tím hlavním rozdílem,“ dodal na Messiho adresu lodivod „Rudých Ďáblů“ Ole Gunnar Solskjaer.

Ajax Amsterdam – Juventus Turín

výsledky: 1:1, 2:1, postup: Ajax

Jen málokdo by si vsadil, že do semifinále projde někdo, kdo začínal ve druhém předkole. Ajaxu se to povedlo. Po senzačním vyřazení obhájce titulu Realu Madrid vyřadil mladý tým pod vedením Erika ten Haga ze hry o cennou trofej dalšího velkého favorita Juventus s Cristianem Ronaldem. Nizozemský vicemistr slavil v odvetě v Turíně stejně jako v Madridu úspěch odvážným a sebevědomým výkonem. Výsledkem je postup do semifinále po dlouhých 22 letech.

„Ukázali jsme celému světu, co v nás je. A jestli můžeme Ligu mistrů vyhrát? V předchozích dvou kolech jsme vyřadili dva favority. Následující utkání budou velmi složitá, ale to byla i ta dosavadní. Takže kdo ví?“ prohlásil mladý kapitán Ajaxu a jeden z hlavních strůjců úspěchu Matthijs De Ligt.

Také čtěte: Tři důvody, proč může Ajax po 24 letech ovládnout Ligu mistrů

Liverpool – FC Porto

výsledky: 2:0, 4:1, postup: Liverpool

Žádná jiná čtvrtfinálová dvojice neměla tak jasného favorita. Od nikoho se nečekal postup více, než od Liverpoolu. A poražený finalista předchozího ročníku Ligy mistrů papírové předpoklady naplnil, dvojzápas s Portem zvládl vcelku suverénním způsobem. Krok k postupu udělal už výhrou 2:0 doma na Anfieldu, odvetu v Portugalsku následně zvládl jako velký tým. Přečkal úvodní nápor domácích a jak to šlo, udeřil. Šesti góly v síti Porta Reds jen potvrdili obrovskou ofenzivní sílu.

„Věděli jsme, že nás čeká smršť. Doma je Porto úplně jiné zvíře. Bylo jasné, že na to budeme muset být připraveni,“ prohlásil kouč Reds Jürgen Klopp. „Jsme jediní z postupujících týmů, kteří se do semifinále dostali i loni. To pro nás moc znamená,“ dodal zkušený německý stratég.

Tottenham – Manchester City

výsledky: 1:0, 3:4, postup: Tottenham

Že nás čeká atraktivní podívaná, bylo jasné hned po losu. Jen málokdo ale tušil, co souboj anglických rivalů nabídne. Úvodní duel v Londýně rozhodla jediná trefa, ale odveta? To byla jiná káva. Za její scénář by se nemusel stydět ani sám William Shakespeare. Po 21 minutách to bylo 3:2 pro Citizens, kteří ve druhé půli dokonce dosáhli na postupový výsledek 4:2. Následně ale snížil Llorente, jehož trefa se nakonec ukázala jako rozhodující. Svěřenci Pepa Guardioly sice přidali v závěru nastavení pátý gól, kvůli ofsajdu ale nebyl uznán.

Drama se vším všudy tak mělo šťastnější konec pro Tottenham, který postoupil do semifinále Ligy mistrů poprvé v historii. „Jsem více než šťastný a hrdý. Dostat se mezi poslední čtyři je sen, který se splnil. Mí hráči jsou hrdinové,“ neskrýval nadšení kouč „Kohoutů“ Mauricio Pochettino.

  • Semifinále Ligy mistrů:
FC Barcelona – Liverpool první zápas 30. dubna, odveta 8. května
Tottenham – Ajax Amsterdam první zápas 1. května, odveta 7. května

Závěrečné boje v Lize mistrů sledujte jedině v O2 TV na programech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, kde v přímých přenosech odvysíláme oba semifinálové duely a samozřejmě i následné finále!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru