29. kolo FORTUNA:LIGY: Zaskočí Příbram, Zlín či Karviná některého z favoritů?

Jablonec má již účast v elitní skupině jistou, ale rád by v dalších kláních atakoval třetí příčku pražské Sparty. I proto si nemůže na domácí půdě dovolit zaváhání. Postaví se pražské Bohemians 1905, která naopak potřebuje získat co nejvíce bodů, aby se v nejvyšší soutěži udržela.

Osud Dukly je nahnutý. Většina veřejnosti už má jasno, že hráči z Julisky půjdou o soutěž níže. Pražský klub se krčí na dně tabulky a nepředpokládá se, že by jako Fénix vstal z popela. Soupeřem je tentokrát Mladá Boleslav, která bojuje o účast v elitní šestce a bude chtít odčinit první jarní porážku od Liberce.

Pod Ještědem moc dobře vědí, jak jsou poslední dva duely základní části pro celkový úspěch důležité. Liberecký Slovan v pondělí výhrou v Boleslavi poskočil na šesté místo a jakékoliv zaváhání by mohlo nahrát soupeři do karet. Slovácko ale také potřebuje uspět, neboť pro klid a udržení potřebuje větší bodový polštář.

Kdo se stane fotbalovým králem Slezska?

Slezské derby je opět tu. Tentokrát na půdě Baníku, který se na jaře výsledkově trápí. Derby je ale něco jiného, specifického, vyhecovaného. Opava nedá svou kůži lacino, proto se očekává spousta ostrých soubojů. Ve hře je upevnění pozice v elitní skupině, ale i možnost opustit skupinu sestupu a nakouknout do klidného středu tabulky.

Nepřehlédněte: Finále FORTUNA:LIGY: Herní systém nadstavbové části a její kompletní jízdní řád

Olomouc je stále ve hře elitní skupinu, ale musí zabrat a čekat, že Liberec či Ostrava budou ztrácet. Na Hané zažívají lepší jarní část, ale bídný podzim se jen těžko bude dohánět. Soupeřem jsou nevyzpytatelné Teplice, které potřebují dohnat domácí ztrátu s Klokany a hrozí jim společnost, která bude hrát o přežití.

Tip: Pořiďte si online balíček O2 TV Sport Pack a užijte si všechny zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY!

Návrat Straky na Letnou

Sparta se doma postaví Karviné. Slavné pražské derby dopadlo smírně, ale teď potřebuje letenský celek zabrat, pokud chce ještě stíhat druhou Plzeň. Karviná bojuje o zachování první ligy ve svém městě a zdá se, že se pod novým koučem Františkem Strakou zvedá. Skalp pražského obra by byl mimořádně cenný.

Příbram je v tom namočená také až po uši. Sice má o něco více bodů než Dukla či Karviná, ale možnost baráže děsí nejen klubové vedení. Každý bod by měl při současném stavu cenu zlata, proti západočeskému mistrovi o to více. Plzeň však tuší, že by o titulu ještě nemuselo být rozhodnuto a Slavii chce ještě potrápit.

Slavia odcestuje na půdu Zlína, který se na jaře stále hledá. Ani v posledním ligovém kole nenalezl recept, jak být efektivní v koncovce a padl s Karvinou. Pokud by měl smůlu přilepenou na paty a soupeři v tabulce pod ním štěstí, mohl by se ocitnout v nechtěné společnosti týmů, které si to rozdají o udržení v soutěži.

Všechny zápasy 29. kola FORTUNA:LIGY začínají v neděli v 17 hodin. Na O2 TV Sport začne už o půl hodiny dřív speciální studio k duelu Sparty s Karvinou, na programu O2 TV Fotbal pak můžete v multidimenzi sledovat současně dalších šest utkání.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru