LM: Kdo postoupí z anglického souboje? Liverpool potřebuje obstát v Portugalsku

Manchester City – Tottenham Hostpur (21:00, O2 TV Sport)

Na Etihad Staidum bude ve středu pořádné horko. Svěřenci Pepa Guardioly budou chtít prolomit smůlu a vyřadit konkurenční Tottenham. V neprospěch mluví nejen minulost, ale i fakt, že úvodní duel vyhrál londýnský klub rozdílem jedné branky. Střelcem se stal korejský útočník Son, ale hlavní palebná síla Harry Kane mizela z trávníku předčasně s prognózou dlouhodobého zranění.

„V prvním utkání jsme ukázali týmového ducha a celých devadesát minut jsme ani na chvíli nic nevzdali. Byl to těžký zápas, ale nakonec jsme si potvrdili, že jsme zvolili efektivní přístup. Odveta bude ještě těžší, ale v našich silách je postoupit,“ nechal se slyšet hrdina zápasu Son. Kohouti tak potvrdili, že v posledních letech si to pod taktovkou kouče Pochettina mohou rozdat na férovku s kýmkoliv.

Optimismus neztrácí před odvetnou partií ani trenér druhé strany Pep Guardiola. Jeho tým bude dohánět manko, ale kádr disponuje celou řadou hvězd. „Myslím, že loni proti Liverpoolu to bylo o mnoho horší. V Londýně jsme na dobrý výsledek nedosáhli, ale chceme do další fáze této soutěže, proto musíme v odvetě zabrat. Někdy je výsledek 0:1 lepší jak 0:0, proto přesně víte, co je třeba udělat. Musíme střelit nějaké góly a Tottenham nepustit ke slovu. Doma nás poženou fanoušci a věřím, že uspějeme,“ přiznal někdejší lodivod Bayernu či Barcelony.

Předpokládané sestavy:
City:
Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Mendy – Fernandinho/David Silva, Gündogan, De Bruyne – Bernardo Silva, Agüero, Sterling
Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Wanyama – Eriksen, Lucas, Son – Llorente

Tip: Chcete si užívat zápasy Ligy mistrů, ale nemáte O2 TV? Přenosy můžete sledovat přes službu O2 TV Sport Pack

FC Porto – Liverpool (21:00, O2 TV Fotbal)

Liverpool má choutky navázat na minulou sezónu, ve které v Lize mistrů dokráčel až do finále. Tehdy v Kyjevě nestačil až na Real Madrid, který tuto soutěž tak ovládl potřetí v řadě. Svěřenci Jürgena Kloppa jsou ale o rok zkušenější vyzrálejší, ostřílenější. Z domácí konfrontace si vezou dvoubrankový náskok. Úkol zní jasně. Nepustit Porto ke slovu a přidat třeba nějakou tu branku pro totální uklidnění.

Portugalský soupeř nebude chtít dát na Estadio do Dragao kůži lacino. Síla Porta byla demonstrována již proti římskému AS. „Máme z náskoku radost, ale v odvetě se může stát cokoliv. Porto má výborné standardní situace, dává z nich přibližně 40% všech branek. Jedeme tam bojovat,“ poukázal německý kouč ve službách Reds na fakt, že rozhodnuto o postupujícím stále ještě není.

Na druhé straně barikády stojí cílevědomý trenér, kterému věští zajímavou budoucnost. Pod jeho rukama zaznamenává tým výrazný progres. „Začátek byl z naší strany dobrý, ale druhý gól jsme dostali po laciné chybě. Máme za sebou první polovinu tohoto dvojzápasu a v té druhé uděláme na domácím trávníku všechno proto, abychom postoupili,“ připustil kouč Porta Sérgio Conceicao.

Předpokládané sestavy:
Porto:
Casillas – Militao, Pepe, Felipe, Alex Telles – Danilo, Herrera, Otávio – Brahimi, Soares, Marega
Liverpool: Allison – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Keita – Salah, Firmino, Mané

Oba středeční duely mají výkop ve 21:00, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiemSledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů v O2 TV i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru