Boj o semifinále Ligy mistrů: United si věří na další velký obrat, zaskočí Ajax i Juventus?

FC Barcelona – Manchester United (O2 TV Sport, 21:00)

Úvodní duel na Old Trafford rozhodla situace ze 12. minuty, kdy obránce Luke Shaw poslal nechtěnou tečí míč za záda vlastního gólmana. Jiného gólu se diváci nedočkali. Prohrát doma 0:1 není v postupové matematice zrovna nic záviděníhodného, na druhou stranu to ale není ani stav, kdy by „Rudí ďáblové“ měli propadat panice. Zvlášť, když v osmifinále prestižní soutěže předvedli to, co předvedli proti Paris St. Germain.

„Naše zápasy s PSG budou mít v hlavě, viděli, co dokážeme,“ nepochybuje záložník United Paul Pogba. Cesta k dalšímu velkému postupovému obratu vede pro svěřence kouče Solskjaera jedině přes naprosto bezchybný výkon podpořený notnou dávkou štěstí. Katalánci vedení Lionelem Messim doma na Camp Nou válí, v Lize mistrů neprohráli dlouhých 30 zápasů.

„Spoléhat na výsledek 1:0 nejde, Paris St. Germain vyhrál v Manchesteru větším rozdílem, a všichni víme, jak to dopadlo. United jsou velkým klubem, který to dokáže otočit,“ varuje stoper Barcy Gerard Piqué. Projde se svými spoluhráč po čtyřech letech znovu mezi čtyři nejlepší kluby v Evropě?

Předpokládané sestavy:
Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitič, Busquets, Arthur – Messi, Suárez, Dembélé
United: De Gea – Dalot, Lindelöf, Smalling, Young – McTominay, Fred, Pogba – Rashford, Lukaku, Martial

Už jste četli? Svěcený o čtvrtfinále LM: Nejatraktivnější bude souboj Juventusu s Ajaxem!

Juventus Turín – Ajax Amsterdam (O2 TV Fotbal, 21:00)

Favorit druhé úterní dvojice je před odvetou vcelku jasný. Juventus sice v Amsterdamu neudržel vedení z konce prvního poločasu, které zařídil uzdravený Cristiano Ronaldo, nicméně i remíza 1:1 je pro „Starou dámu“ více než příznivým výsledkem. Ale pozor. Nejen v Turíně mají ještě v živé paměti, co mladý ambiciozní mančaft koučovaný Erikem ten Hagem provedl v předchozím kole s vítězem posledních tří ročníků slavné Champions League Realem Madrid.

„Musím říct, že jsme doufali v jiný výsledek, ale remízu musíme brát. Minule jsme doma s Realem dokonce prohráli 1:2 a dvojzápas nakonec otočili a postoupili. Možné je všechno,“ vyslal do tábora Juventusu jasný vzkaz trenér Ten Hag společně se vzpomínkou na výhru 4:1 na půdě Realu.

Nutno ovšem zmínit, že současný Juventus se nachází v úplně jiném rozpoložení než se před měsícem nacházel „Bílý balet“. V italské Serii A míří Turíňané za rekordním osmým titulem v řadě a sebevědomí si posílili i parádním obratem v osmifinále Ligy mistrů proti Atlétiku. „Ajax hraje stejně doma i venku, za každé situace. Do odvety musíme jít s respektem, čeká nás těžký duel se skvělým týmem,“ ví kouč Massimiliano Allegri.

Předpokládané sestavy:
Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Emre Can, Pjanič, Matuidi – Bernardeschi – Kean, Ronaldo
Ajax: Onana – Veltman, Blind, De Ligt, Mazraoui – De Jong, Van de Beek, Schöne – Neres, Tadič, Ziyech

Oba úterní duely mají výkop ve 21:00, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiem. Sledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů v O2 TV i vy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru