Derby pražských „S“ plné změn, opět ale s gólovou nadílkou?

Proč zápas sledovat…

Slavia má za sebou další duel Evropské ligy a všem je poměrně jasné, že síly musejí momentálně vedoucímu týmu FORTUNA:LIGY docházet. Po Chelsea čeká na Slavii další nebezpečný, tentokrát ligový soupeř. Ve 291. derby pražských „S“ se lídrovi postaví Sparta. Ta má na jaře vynikající formu, v osmi zápasech ztratila jen tři body a již nyní je velmi pravděpodobné, že v konečné tabulce obsadí třetí pozici.

Kouč Zdeněk Ščasný oproti minulému derby chystá v sestavě pořádný vítr. Celkově by měl udělat šest změn, místo tří českých hráčů by měl naskočit rovný dvojnásobek. Chybět nebude ani Adam Hložek, nejmladší střelec ligové historie, či Ondřej Zahustel, jenž na jaře znovu dostává pořádnou porci minut.

Nepřehlédněte: Užijte si Den s derby! Na co se můžete těšit před soubojem Slavie se Spartou?

Změny chystá také Slavia. Ta v Česku momentálně nemá konkurenci. Po pětigólovém přídělu Karviné v poháru nasázela stejný počet branek i Dukle v lize a sedmibodový náskok si tak v poklidu udržela. Vzhledem ke čtvrtfinále Evropské ligy ale Jindřich Trpišovský několik změn udělá.

V útoku by se měl objevit Milan Škoda, příležitost napravit nepovedený závěr utkání proti Blues dostane i Josef Hušbauer. Ten Dukle vstřelil dvě branky a potvrdil vynikající ligovou formu. Motivaci zcela jistě má i Tomáš Souček. Ten proti Chelsea nehrál, navázat chce ale na svůj gólový zápis z prvního vzájemného utkání.

Poslední dvě derby nabídly dohromady deset branek a fanoušci očekávají, že ofenzivní fotbal bude v Edenu k vidění i v neděli. Dočkají se dalších gólových hodů a případně i další dělby bodů?

Řekli před zápasem…

Ondřej Kolář, brankář Slavie: „Všichni víme, co nás o víkendu čeká. Musíme vyhrávat, abychom do nadstavby šli s nějakým náskokem. Bereme to jako zápas s Chelsea, hrajeme s výborným soupeřem. Potřebujeme ukázat znovu kvalitu. Říká se, že když hrajete Evropu, tak je těžké se koncertovat na zápas v lize. My máme dost široký kádr a když trenér na někoho ukáže, tak hraje stejně kvalitně.“

Michal Sáček, záložník Sparty: „Soupeř bude hrát po třech dnech a sám vím, že to není nic jednoduchého. Bude se ale těžko odhadovat sestava, protože můžou udělat změny. Těžko odhadovat, jak bude utkání probíhat, ale je možné, že na konci jim dojdou síly a bude díky tomu možné rozhodnout v závěru.“

Už jste viděli? Slavia vs. Sparta: 5 derby odvěkých pražských rivalů s přívlastkem NEJ

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Adam Hložek, útočník Sparty

Teprve šestnáctiletý útočník Adam Hložek prožívá snové jaro. Šanci v základní sestavě Sparty proti Plzni využil naplno a jedním gólem se nesmazatelně zapsal do historie české ligy jako její nejmladší střelec. Branku si připsal i v posledním kole proti Zlínu a nyní se již těší na své první seniorské derby. „Těším se hodně. Zápas na Slavii jsem ještě nezažil. Hrál jsem tam se sedmnáctkou, to byl krásný pocit, ale před vyprodaným Edenem ještě ne,“ řekl před nedělním šlágrem Hložek. Skolí po Plzni i Slavii?

Přímý přenos nedělního derby pražských rivalů v rámci 28. kola FORTUNA:LIGY sledujte na O2 TV Sport, kde začneme už v 17 hodin speciálním studiem plným překvapením. Samotný zápas bude rozehrán o hodinu později, sledovat ho můžete rovněž na O2 TV Fotbal.

Tip: Sledujte očekávané derby pražských „S“ přes službu O2 TV Sport Pack online

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru