Jeden na jednoho: Na derby se těším, ale ze Sparty mám respekt, říká Lukáš Masopust

Při podpisu smlouvy v Edenu hlásil, že se přišel prosadit. První tři zápasy jarní části sezony sice proseděl na lavičce náhradníků, ovšem nikterak se to na něm nepodepsalo. Jakmile dostal šanci, chytil ji pevně za pačesy a velmi rychle se zařadil mezi opory, na které kouč Jindřich Trpišovský spoléhá jak na evropské scéně, tak i v domácí FORTUNA:LIZE. Momentálně patří mezi hráče základní sestavy.

Už jste viděli? Slavia vs. Sparta: 5 derby odvěkých pražských rivalů s přívlastkem NEJ

Může tak už nyní říct, že prosadil? „Pořád se musí prokazovat určitá kvalita, v týmu nemá nikdo nic jistého a každý musí neustále dokazovat, že právě on je ten nejlepší,“ podotýká šestadvacetiletý technicky i rychlostně skvěle vybavený křídelník se slavným fotbalovým jménem.

Po více než třech měsících v Edenu už se nabízí srovnání Slavie s Jabloncem, kde prožil čtyři úspěšné roky své kariéry. „Slavia je velkoklub, sleduje ji spousta lidí. A tím, že hraje přímo o titul, tak tlak je tady daleko větší než v Jablonci, kde jsme bojovali „jen“ o pohárové příčky,“ uvedl hlavní rozdíl člen širšího reprezentačního kádru se třemi starty v dresu s lvíčkem na prsou.

Už tuto neděli by neměl chybět mezi jedenácti vyvolenými slávisty, kteří půjdou do tolik očekávané bitvy se Spartou. Pro Masopusta půjde o premiérové derby slavných „S“. „Určitě bude plný stadion a bouřlivá atmosféra. Asi to bude i dost ostrý zápas, ale těžko říct, jak to bude ve skutečnosti. Na derby se ale těším, ze Sparty mám ale respekt. Na jaře hraje dobře,“ zvedá pomyslný varovný prst před 291. soubojem odvěkých rivalů, jenž odvysíláme živě pouze na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal.

Nepřehlédněte: Užijte si Den s derby! Na co se můžete těšit před soubojem Slavie se Spartou?

Foto: O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru