Taháky 28. kola FORTUNA:LIGY: Praha vyhlíží derby slavných „S“, Plzeň se chystá na Baník

Nabídne derby pražských „S“ opět gólové hody?

Brzy si spolu zahrají semifinále MOL Cupu, ještě předtím ale nejslavnější pražské kluby čeká derby ligové. 291. střetnutí těchto dvou celků je zcela jistě největším šlágrem celého kola. Fanoušci obou táborů doufají, že se podaří navázat na poslední dva ligové duely, ve kterých dohromady padlo deset branek.

Loni v březnu Slavia po mizérii v první půli duel dotáhla alespoň do remízového stavu, dělba bodů se uskutečnila i v prvním letošním vzájemném měření sil. V něm přitom vedl lídr tabulky, během krátké chvíle v závěru první půle ale Sparta zápas otočila. Dělbu bodů tak zařídil Tomáš Souček, jenž bude na Spartu pořádně nažhaven. Kvůli karetnímu trestu totiž nezasáhl do duelu Evropské ligy proti Chelsea.

Nepřehlédněte: Slavia vs. Sparta: 5 derby odvěkých pražských rivalů s přívlastkem NEJ

Skóruje Baník proti Plzni po více než deseti hodinách?

Letos v osmifinále poháru dokázal Baník po parádní bitvě Plzeň vyřadit, nastřílel přitom tři branky. Jenže v lize na gól čeká už více jak deset hodin. V devíti zápasech v řadě vyšel střelecky naprázdno, naposledy se tak ještě v sezóně 2013/14 prosadil Václav Svěrkoš.

V minulém střetnutí Baník zabral a třemi góly v první půli dokonale srazil Teplice. Výrazněji se prosadil Nemanja Kuzmanovič, autor dvou gólů. Plzeň po třech zápasech tentokrát neinkasovala a díky penaltě Patrika Hrošovského nejtěsnějším rozdílem zdolala Slovácko. Na vedoucí Slavii nicméně nadále ztrácí sedm bodů a proti Baníku si tak zaváhání dovolit nemůže.

Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Zdramatizuje ještě Liberec boj o TOP 6?

Mladá Boleslav momentálně drží šestou pozici, která zajišťuje posun do skupiny o titul. Do ní ale mají šanci proniknout všechny čtyři celky, které v současné chvíli okupují příčky zajišťující skupinu o Evropskou ligu. Jedním z takových celků je i Liberec. Ten je doma ve velmi dobré formě, venku ale příliš často na jaře nevítězí.

O body sice obral Slavii, podlehl ovšem Baníku i Olomouci. Na Mladou Boleslav, kterou do utkání povede nejlepší kanonýr ligy Nikolaj Komličenko, má ale Slovan vynikající vzpomínky. Bolku dokázal již čtyřikrát v řadě porazit, navíc přitom neinkasoval jedinou branku. Ruský kanonýr tak bude mít nesmírně těžkou práci, aby své gólové konto navýšil. Na Liberec ale zcela jistě bude nažhaven, neboť poslední soutěžní duel proti Bohemians musel kvůli karetnímu trestu vynechat.

Všechny zápasy 28. kola FORTUNA:LIGY můžete sledovat živě jen v O2 TV. Duely Slavia – Sparta, Plzeň – Baník Ostrava a Mladá Boleslav – Liberec Vám na stanici O2 TV Fotbal nabídneme v nejlepší vysílací kvalitě v multidimenzi. Chybět nebudou ani zajímaví hosté a doprovodné statistiky.

Foto: Profimedia, fcslovanliberec.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru