Vrcholy top hokejových soutěží na O2 TV Sport. Sledujte boj o švýcarský a švédský titul!

Do závěrečné série celého play-off uznávané National League se probojovaly dva nejlepší týmy základní části. Její vítěz z Bernu si to o titul rozdá s Zugem, který ve vyřazovací části šlape jako dobře namazaný stroj. Nejprve „přejel“ 4:0 na zápasy Lugano a v semifinále dovolil jedinou výhru Lausanne. Klub z městečka v německy mluvící části země tak dál sní o tom, že po 21 letech znovu vybojuje mistrovskou trofej.

Proti bude stát soupeř s obrovským renomé. Bern v posledních deseti letech slavil zisk titulu hned čtyřikrát, v minulé sezoně mu cestu za zlatým hattrickem zatrhl pozdější šampion z Curychu. V klubu z hlavního města nic jiného než další triumf neberou.

Svěřenci finského kouče Kariho Jalonena možná neprošli do finále tak hladce jako Zug, semifinále s Bielem rozhodli dokonce až v poslední možném sedmém duelu, ale zase mají obrovskou oporu v podobě fanoušků. Právě Bern se totiž pyšní dlouhodobě nejvyšší návštěvností ze všech hokejových klubů v Evropě. Návštěvy v PostFinance Areně přesahující 16 tisíc diváků nejsou ničím neobvyklým, ale naopak standardem.

A právě na ledě Bernu finálová série tento čtvrtek 11. dubna ve 20 hodin odstartuje. Na O2 TV Sport odvysíláme v přímém přenosu nejen první duel, ale i všechny ostatní. Sledujte pravidelně náš TV program a neunikne vám nic podstatného.

Kdo projde do finále ve Švédsku?

Hokejoví příznivci jistě uvítají, že na programu O2 TV Sport budou moct sledovat také kompletní finálovou sérii švédské nejvyšší soutěže. V zemi úřadujících světových šampionů jsou momentálně v plném proudu semifinálové boje. Do boje o titul postoupí lepší z dvojic Färjestad – Djurgarden a Luleå – Frölunda. První finálový duel play-off tamní Svenska hockeyligan je na programu v neděli 21. dubna.

Foto: scb.ch

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru