Oceláři Třinec vs. Škoda Plzeň: Bude v sérii i nadále vítězit hostující tým?

Osmý zápas, osmá výhra hostů. Kdo tak má nyní výhodu?

Ne, letos to ve vzájemných zápasech mezi Třincem a Plzní domácím celkům nejde. V základní části vždy zvítězili hosté a nejinak tomu je i v semifinálové sérii. Fanoušci Škody už se sice po dvou výhrách na ledě Ocelářů pomalu začali těšit, nyní je ale série srovnána a přesouvá se zpět do Werk Arény. Je ale otázkou, kdo má nyní výhodu. Říká se totiž, že každá série jednou skončí. Stane se tak ve čtvrtek?

V Plzni hrály prim začátky prostřední části

V Třinci se vždy rozhodlo už v první části. Škoda šla do dvougólového vedení a Třinec poté téměř k ničemu nepustila. V Plzni to bylo jiné, Škoda sice v obou zápasech znovu vedla, tentokrát ale druhé branky nepřidala. Rozhodující navíc byly úvody prostřední části. V prvním utkání na ledě Plzně skóroval Třinec dvakrát po necelých šesti minutách druhé části, v odvetě poté během deseti minut prostřední třetiny rozvlnil síť hned čtyřikrát. Do dalších zápasů si tak právě na druhou třetinu musí dát Plzeň obrovský pozor.

Ocelářům pomohli zahraniční akvizice. Budou pokračovat i ve Werk Aréně?

Jednou Michal Kovařčík, dvakrát Martin Růžička. Doma to zahraničním hráčům Ocelářů příliš nešlo, Aron Chmielewski a Ethan Werek vyšli střelecky naprázdno. Venku to ale bylo o něčem jiném. Ve třetím duelu zaznamenal polský útočník důležitou vyrovnávací branku v úvodu druhé části, ve čtvrtém utkání už se poté zapojil i Kanaďan. Chmielewski skóroval znovu, sedmadvacetiletý kanadský útočník se ale dvěma góly ve spolupráci s Erikem Hrňou prakticky postaral o druhý bod pro Oceláře. Nyní fanoušci Třince doufají, že nějaké branky si nechali i do domácího prostředí.

Schovávají si Gulaš s Kovářem branky znovu do Třince?

První utkání proměnilo duo Gulaš – Kovář ve svou exhibici. Kapitán Škody jednou skóroval a přidal dvě asistence, Jan Kovář měl statistiku branek a asistencí obrácenou. Vidět byli i v odvetě, to se Gulaš jednou trefil a bývalý útočník Magnitogorsku zaznamenal dvě asistence. Doma ale vzrůstající střeleckou formu nepotvrdili. Ve čtvrté bitvě si sice oba připsali po dvou asistencích, gólově ale vyšli naprázdno. A ve třetím souboji dokonce nezaznamenali ani bod. Na tuto dvojici po návratu Kováře z NHL vedení Plzně docela spoléhá a tak věří, že znovu zabere po návratu na východ České republiky.

Páté utkání této série můžete sledovat na stanici O2 TV Sport. Další bitva mezi Třincem a Plzní se odehraje ve čtvrtek 11. dubna od 18:30. Předzápasové studio vám nabídneme o patnáct minut dříve.

Tip: Užívejte si přenosy z play-off i baráže o extraligu s balíčkem O2 TV Sport Pack online!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru