VIDEO: Bytyqi na Boxing Live obhájila světový titul, králem těžké váhy zůstává Šour

Pro Fabiánu Bytyqi představoval právě tenhle galavečer na domácí půdě jeden z vrcholů dosavadní kariéry. V ústecké Slunetě se mělo rozhodnout, zda jí bude světový titul organizace WBC v atomové váze patřit i po střetu s Mexičankou Marií Soledad Vargas. Česká hvězda ukázala svou kvalitu a mistrovský pás ke spokojenosti zaplněného sportcentra obhájila. Stačila jí k tomu i remíza.

„Čekala jsem, že to bude nejtěžší zápas v kariéře, a potvrdilo se to. Mexičanky jsou opravdu tvrdé a každý její úder byl fakt silový. Musela jsem si pohlídat, aby nebyly čisté,“ nechala se slyšet třiadvacetiletá Bytyqi, která zůstává i po patnáctém zápase v profiringu neporažena.

Duel generací ovládl na body Šour

Obhajoba titulu čekala také na Pavla Šoura. Ten se v hlavním zápase galavečera utkal o pás pro šampiona České republiky v těžké váze se svým vyzyvatelem Tomášem Šálkem. V souboji zkušenosti a mládí uspěl na body šestatřicetiletý Šour, jenž tak i nadále zůstává českým králem této váhové kategorie. O šestnáct let mladšímu sokovi navíc připravil první porážku v kariéře.

V Ústí nad Labem se představil také dosud neporažený slovenský boxer Marián Džupka. A ani po bitvě s Čechem Filipem Grznárem nepoznal, jak chutná hořkost porážky. Sedmé vítězství za sebou slavil hned v prvním kole, kdy dosáhl na technické KO.

Velký debut si na galavečeru Boxing Live mezi profesionálními boxery odbyl ústecký bijec Michal Řehák. Při premiéře na domácí půdě vydržel vzdorovat Robertu Rosenbergovi do druhého kola, poté mu zkušenější soupeře uštědřil TKO.

Foto: O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru