Šestnáct turnajů WTA, pokaždé jiná vítězka. Kde se bude bojovat o tituly tento týden?

Když na prvním turnaji letošního roku v čínském Shenzenu zvedla trofej pro vítězku Běloruska Sabalenka, asi nikoho nenapadlo, že následujících patnáct podniků bude mít vždy jinou šampionku. V Aucklandu kralovala Němka Görges, v Brisbane Karolína Plíšková, v Hobartu Američanka Kenin, v Sydney usedla na trůn Petra Kvitová, první z grandslamů Australian Open si podmanila Japonka Ósaka

Zatímco v mexickém Monterrey v minulém týdnu na startovním poli nefigurovala žádná z letošních vítězek, v případě antukového Volvo Car Open to bylo jiné. V americkém Charlestonu startovalo hned pět letošních šampionek. Všechny ale postupně vypadávaly a po čtvrtfinále bylo jasné, že i na tomto podniku kategorie WTA Premier oslaví některá z hráček premiérový titul v sezoně. Trofej, prémie přes 137 tisíc dolarů a 470 bodů do světového žebříčku patří domácí Madison Keys.

  • Vítězky turnajů WTA v letošním roce:
Shenzhen Aryna Sabalenka (Běl.)
Auckland Julia Görges (Něm.)
Brisbane Karolína Plíšková (ČR)
Hobart Sofia Kenin (USA)
Sydney Petra Kvitová (ČR)
Australian Open Naomi Ósaka (Jap.)
Hua Hin Dayana Jastremska (Ukr.)
Petrohrad Kiki Bertens (Niz.)
Dauhá Elise Mertens (Belg.)
Dubaj Belinda Bencic (Švýc.)
Budapešť Alison Van Uytvanck (Belg.)
Acapulco Yafan Wang (Čína)
Indian Wells Bianca Andreescu (Kan.)
Miami Ashleigh Barty (Austr.)
Charleston Madison Keys (USA)
Monterrey Garbině Muguruza (Špa.)

O slovo se hlásí antuka

S druhým dubnovým týdnem se naplno rozjede antuková část sezony. V pondělí 8. dubna odstartují turnaje ve švýcarském Luganu a kolumbijské Bogotě a vy můžete jejich průběh sledovat každý hrací den až do neděle 14. dubna na stanicích O2 TV Tenis a O2 TV Sport.

Samsung Open v Luganu, který si loni odbyl velkou premiéru, se musí letos obejít bez zastoupení z elitní Top 10. Největší hvězdou a nasazenou jedničkou je domácí hvězda Belinda Bencic, nálepka dvojky pak patří zkušené Španělce Carle Suárez Navarro. Z českých tenistek má jistotu startu v hlavní fázi soutěže Kristýna Plíšková s Terezou Smitkovou.

Stejně jako v Luganu se bude i Bogotě bojovat na antuce. Herní pole Claro Open Colsanitas dotovaného 250 tisíci dolary vede grandslamová šampionka Jelena Ostapenko z Lotyšska, mezi nasazenými hráčkami najedeme mimo jiné i Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou, která obhajuje loňský triumf. Do Kolumbie nevyrazila žádná z českých tenistek.

Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack online!

Foto: Volvo Car Open/Samsung Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru