Kdo se přiblíží vysněnému semifinále? Ligu mistrů čeká anglické vraždění neviňátek!

Liverpool – FC Porto (21:00 O2 TV Fotbal)

Síla Liverpoolu pod taktovkou německého stratéga Jürgena Kloppa je znát nejen na Ostrovech. Ve hře je titul v Premier League, ale také Liga mistrů představuje chutné sousto, po kterém je na Anfield Road lačno. Účastník finále uplynulého ročníku v Kyjevě se doma představí proti Portu, které dokázalo mezi osmičku dokráčet přes římské AS.

Reds vyrukují proti portugalskému soupeři v co nejsilnější možné sestavě, protože v této fázi soutěže už nelze nic riskovat. A samotný trenér anglického celku má jasno. „Je patrné, že jsme velmi ambiciózní tým a uděláme všechno pro to, aby se naše sny a cíle nerozplynuly během pár minut. Hrajeme doma a potřebujeme udělat co nejlepší možný výsledek pro odvetu,“ nechal se slyšet Klopp, od kterého si fanoušci slibují, že vrátí tradičnímu ostrovnímu klubu po letech půstu zase lesk a slávu.

Liverpool má ve svých řadách celou řadu velkých jmen a bude na ně opět spoléhat. Porto tak zvučnou soupiskou nedisponuje, ale také jemu se v minulosti podařilo tuto soutěž ovládnout. Naposledy to bylo za vlády José Mourinha, ale i nyní vykazuje tým celou řadu vycházejících hvězdiček. Může ale spoléhat i na zkušenosti Pepeho v defenzivní řadě. „Ligu mistrů jsem vyhrál třikrát, a když bůh dá, mohlo by to být v této sezóně počtvrté. Stojí proti nám velice silný tým, ale potřebujeme zůstat sami sebou a pokračovat v tom, co nás sem dostalo,“ nechal se slyšet portugalský veterán.

Předpokládané sestavy:
Liverpool:
Allison – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk – Milner, Fabinho, Henderson, Keita – Salah, Firmino, Mané
Porto: Casillas – Maxi, Felipe, Militao, Alex Telles – Danilo, Otávio, Corona – Brahimi, Marega, Soares

Vše o čtvrtfinále Ligy mistrů na jednom místě: Los, reakce a kompletní rozpis zápasů

Tottenham – Manchester City (21:00 O2 TV Sport)

Premier League je podle mnohých nejkvalitnější soutěže na světě. Není tak žádným překvapením, že ve čtvrtfinále Ligy mistrů figurují hned čtyři anglické celky. V této fázi soutěže se dalo předpokládat, že na sebe některé i narazí. Tottenham na své půdě přivítá Manchester City, který by chtěl prolomit prokletí a tuto soutěž konečně ovládnout. Pod taktovkou kouče Guardioly k tomu má slušně nakročeno.

Citizens budou v tomto utkání favoritem, ale pouze mírným. Vždyť v tabulce Premier League není Tottenham zase až tak pozadu. „Měli šest dní na přípravu, zatímco my jen dva a půl dne. Musíme to ale zvládnout a nepoukazovat na výhody či nevýhody. Velké kluby si na takovéto situace nestěžují,“ nechal se slyšet Pep Guardiola, který by rád svůj tým dovedl až do finále.

Spurs postupem mezi osm nejlepších vyrovnali své historické maximum ze sezóny 2010/2011. Tým je dlouhodobě na vzestupu a před pár dny představil také svůj nový svatostánek. „Bude to nesmírně těžké, ale musíme si věřit. Doufám, že fanoušci budou našim dvanáctým hráčem. Máme nový domov, cítíme se v něm komfortně. Je to úžasný stadión, který nám může jedině pomoci,“ prozradil před utkáním ofenzivní záložník Dele Alli, který bude patřit ke klíčovým tvářím celého týmu.

Předpokládané sestavy:
Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Alli – Eriksen, Son, Winks – Kane
City: Ederson – Danilo, Laporte, Otamendi, Mendy – De Bruyne, Fernandinho, Gündogan – Bernardo Silva, Jesus, Sterling

Oba úterní duely mají výkop ve 21 hodin, na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal ale začínáme už ve 20:25 tradičním zápasovým studiemSledujte atraktivní zápasy vyřazovací části Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru