Poslední tři vítězové Světové série. Kdo si podmaní slavnou MLB letos?

2016: Chicago Cubs

Byly to začátkem listopadu 2016 v ulicích Chicaga opravdu bouřlivé oslavy. A nikdo se tomu nemohl divit. Hráči Cubs totiž získali po dlouhých 108 letech titul ve Světové sérii. Žádný jiný z týmů v MLB na triumf takhle dlouho nečekal. Vše bylo navíc umocněno průběhem finále, ve kterém chicagský tým prohrával s Clevelandem už 1:3 na zápasy. Dvakrát odvrátil konec série a v rozhodujícím sedmém duelu dokonal úchvatný obrat.

„Byla to impozantní bitva,“ pronesl po finále vnější polař Ben Zobrist. „Všichni hráli srdcem, nemůžu uvěřit, že máme trofej, na kterou klub tak dlouho čekal,“ dodal nejužitečnější hráč série. Cubs se navíc zbavili nálepky roztomilých žabařů, jak se jim říkalo, protože nikdy nic nevyhráli.

Nepřehlédněte: Nejlepší baseballová liga MLB od nové sezony na O2 TV Sport!

2017: Houston Astros

V základní části vyhráli 101 ze 162 odehraných utkání a v tabulce Americké ligy obsadili druhou příčku. Ve skvělých výkonech baseballisté Houstonu pokračovali i v play-off. Po Bostonu si v semifinále poradili i s New Yorkem Yankess, byť prohrávali v sérii už 2:3. Po obratu se probojovali do Světové série, ve které proti Los Angeles Dodgres korunovali fantastickou sezonu premiérovým triumfem v pětapadesátileté historii klubu.

V rozhodujícím sedmém duelu na půdě vítěze Národní ligy přehráli Astros domácí Dodgers 5:1 a finále ovládli 4:3 na zápasy. „Tenhle tým jsem stvořili pro ně,“ řekl druhý metař Jose Altuve směrem k fanouškům v Houstonu, kteří se ještě vzpamatovávali z řádění ničivého hurikánu Harvey.

Tip: Sledujte zápasy slavné Major League Baseball přes online službu O2 TV Sport Pack!

2018: Boston Red Sox

Triumfem v základní části vyslali bostonští Red Sox všem svým soupeřům jasný vzkaz – letos si jdeme pro titul. Ve vyřazovacích bojích nejprve zdolali své odvěké rivaly New York Yankees a následně vyřadili ze hry obhájce titulu Houston Astros. Neskutečnou formu potvrdili ve finálové sérii, když Los Angeles Dodgres porazili vcelku hladce 4:1 na zápasy.

„Je velké požehnání, že jsem v tomhle týmu. Když vyrůstáte, tak sníte o tom, že něco takového prožijete,“ nechal se slyšet zkušený pálkař Steve Pearce, který se značnou měrou podílel už na čtvrtém triumfu Red Sox ve Světové sérii za posledních patnáct let. V historické tabulce se s devíti tituly dotáhli na třetí Oakland. Více triumfů mají na kontě jen Yankees (27) a St. Louis (11).

Baseballovou MLB můžete pravidelně sledovat na programu O2 TV Sport, kde každý hrací týden nabídneme dva přímé přenosy.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru