Dukla bez výhry, nejlepším střelcem Škoda. Co byste měli vědět před derby na Julisce?

Bilance hovoří jasně pro Slavii. 10 – 7 – 0 – taková je bilance Slavie s Duklou z pohledu sešívaných. V 17 odehraných duelech odcházeli desetkrát jako vítězové, v sedmi případech se body dělily a Dukla? Ta na první skalp v rámci české ligy nad Slavií zatím marně čeká. A ani před vzájemným soubojem s pořadovým číslem osmnáct nevypadají její vyhlídky zrovna optimisticky. Doma na Julisce navíc rivaly z Edenu obrala o body naposledy v listopadu 2014.

Průměr 2,4 gólu na zápas. V mačích Slavie s Duklou padlo celkem 40 branek, což není bůhvíjak vysoké číslo. Výrazně se na něm podepsaly první duely po návratu Dukly mezi elitu. V sezonách 2011/2012 a 2012/2013 měly všechny čtyři střety těchto pražských rivalů stejný výsledek – remízu 0:0. V posledních letech už jsou v tomto směru jejich zápasy přeci jen atraktivnější, hlavně díky potenci slávistů. Celková gólová bilance hovoří jasně ve prospěch Slavie – 30:10.

Třikrát po pěti gólech. Pokud se ptáte na gólově nejbohatší zápas Slavie s Duklou, budete možná zklamáni. Tyhle týmy v české lize totiž žádnou velkou přestřelku dosud nenabídly. Padlo nejvýše pět branek, a to třikrát. Poprvé v sezoně 1993/1994, kdy sešívaní vyhráli na Julisce 3:2, v minulém ročníku slávisté doma v Edenu soupeře z Dejvic rozstříleli 5:0 a podobné to bylo i loni na podzim. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského přehráli Duklu znovu rozdílem třídy, tentokrát 4:1.

Taháky 27. kola FORTUNA:LIGY: Slavia míří na Julisku, napraví si Sparta reputaci se Zlínem?

Nejlepší střelec duelů? Milan Škoda. Na výše zmíněném pětigólovém koncertu sešívaných z minulé sezony se hned dvěma přesnými zásahy podílel Milan Škoda. Zkušený třiatřicetiletý útočník se proti Dukle trefil celkem pětkrát a je vůbec nejlepším střelcem vzájemných zápasů. Podaří se mu přidat další trefu v sobotním duelu na Julisce?

Místo gólů padají karty. Každým derby cloumají emoce a v případě soubojů týmů z Edenu a Dejvic tomu není jinak. V 17 odehraných zápasech rozdali rozhodčí celkem 69 žlutých karet, což činí průměr přes čtyři napomenutí na utkání. A jak to vypadá s červenými kartami? Pod sprchy se předčasně pakovalo pět hříšníků.

K dalšímu vzájemnému souboji nastoupí pražští rivalové už tuto sobotu, kdy na sebe narazí v rámci 27. kola FORTUNA:LIGY. Atraktivní derby Dukly se Slavií můžete sledovat v přímém přenosu pouze na programu O2 TV Fotbal, kde začínáme už v 18:30 tradičním zápasovým studiem!

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Foto: slavia.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru