Taháky 27. kola FORTUNA:LIGY: Slavia míří na Julisku, napraví si Sparta reputaci se Zlínem?

Liberec nechtěl odjíždět z Edenu s prázdnou, což se mu povedlo. Slavia opět vykazovala velkou ofenzivní sílu, ale vylámala si zuby na výborně chytajícím brankáři Nguyenovi. Kouč Jindřich Trpišovský nechtěl po zápase hovořit o krizi a věří, že tuto sobotu jeho svěřenci na Julisce uspějí a budou dál pokračovat v náročném programu. Před soubojem s Chelsea by mohlo každé zaváhání stát hodně psychických sil a odolnosti.

Dukla prakticky celou sezónou zastává roli outsidera, který je blízko sestupu. Pražský klub se výsledkově trápí delší dobu a vše nasvědčuje tomu, že zamíří o patro níž. Pokud by se měla naskytnout jiskřička naděje, je třeba uspět i proti dravcům, jež figurují v potravním řetězci výše. Slavia je však při současném rozpoložení asi až moc velkým soustem.

Vladimír Coufal: Přestup do Slavie? Nejlepší krok, jaký jsem mohl udělat!

Odrazí se Slovácko proti mistrovi k lepším zítřkům?

Mistrovská Plzeň v posledním ligovém kole doma nakonec plně bodovala, ale proti Bohemce se na výhru řádně nadřela. Klokani si nepřijeli z Ďolíčku pro výprask, přestože to po prvním poločase tak nevypadalo. Plzeň vedla rozdílem dvou branek a vše nasvědčovalo tomu, že už k žádnému zvratu nemůže dojít. Klokani se ale nadechli k odporu a domácí musel spasit až v závěru Chorý. Pravdou je, že viktoriáni nejsou na jaře výsledkově přesvědčiví a plány trenéra Vrby doznávají trhlin.

Slovácko předvedlo další tristní výkon v Teplicích a kouč Svědík ukazoval již varovný prst. Klubu se poslední dobou moc nedaří a ocitá se v pásmu, které bude hrát po základní části o setrvání mezi elitou. V hlavách hráčů se honí, že je třeba se odrazit k lepším zítřkům a jak jinak si obstarat větší sebevědomí, než urvat skalp obhájce titulu.

Boss Plzně Šádek v TIKI-TAKA: V lize Slavii nepřeji, ale v Evropě si držíme palce navzájem

Sparta žehrala na efektivitu v koncovce, odnese to Zlín?

Sparta okusila na půdě Mladé Boleslavi první hořkost porážky během tohoto jara. Jejím katem byla bývalá opora Marek Matějovský. Letenský celek trápila především koncovka, neboť v první půli měl celou řadu slibných šancí. Vše poukazuje na to, že bez zraněného Bořka Dočkala chybí hře myšlenka a kreativita.

Pražané by si proti Zlínu rádi napravila reputaci a opět se vydali na stíhací závod Plzně. Ševci jsou ideálním soupeřem, protože se jim na jaře vůbec nedaří. Tři body se braly jen proti Dukle, což je poslední tým tabulky. To příliš lichotivá vizitka není, což si uvědomuje každý v kabině, včetně zkušeného středopolaře s letenskou minulostí Petra Jiráčka.

Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Severočeské derby nabídne hlad na obou stranách barikády

Liberec před týdnem ukázal, že jeho tým má zajímavou sílu, která by se mohla brzy plně probudit k životu. Po remíze z Edenu se pokusí potěšit fanoušky i doma. V cestě stojí ale Jablonec, který si chce pojistit čtvrté místo v tabulce. Slovan by ale rád svou domácí baštu uhájil, neboť případná výhra by jej posunula blíže elitní šestce.

Všechny zápasy 27. kola FORTUNA:LIGY můžete sledovat živě jen v O2 TV. Duely Dukla – Slavia, Slovácko – Plzeň a Sparta – Zlín vám na stanicích O2 TV Fotbal nabídneme v nejlepší vysílací kvalitě v multidimenzi. Chybět nebudou ani zajímaví hosté a doprovodné statistiky.

Slavia bude mistrem, Franz Karvinou nespasí, shodli se komentátoři Pilný se Svobodou

Foto:

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru