Semifinále play-off: Preview série HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň

Souboj gólmanů – prověřily Vítkovice Hrubce dostatečně?

Šimon Hrubec v sérii proti Vítkovicím vychytal čtyři vítězství, inkasoval přitom jedinou branku. Ofenziva Vítkovic měla sice stoupající tendenci, střelecké pokusy ale v mnoha případech nebezpečné nebyly. Je tak otázkou, zda Ridera sedmadvacetiletého rodáka z Vimperku prověřila dostatečně. Čísla nicméně v sérii hovoří pro Hrubce, 1,25 inkasovaných branek na zápas a 95,37 % úspěšnosti zásahů. Na druhé straně bude zcela jistě Dominik Frodl. I jeho čísla ze série proti Olomouci jsou vynikající – 1,91 inkasovaných branek na jedno střetnutí a úspěšnost zásahů 93,72 %.

Domácí prostředí jako nevýhoda?

V základní části bylo domácí prostředí jasnou nevýhodou. V tomto ohledu si tak Plzeň vůbec nemusí zoufat, ze začíná na ledě Ocelářů. Všechny zápasy skončily výhrou hostů. Více bodů ovšem nasbíral Třinec, který ve druhém duelu na svém ledě prohrál až po nájezdech. Připomeňme si ale taktéž poslední play-off sérii těchto dvou soupeřů. V sezóně 2008/09 se střetli v předkole a domácí prostředí výhodou rozhodně bylo. Ani jednou se neradovali hosté, postup tak díky výhodě domácího ledu slavila Plzeň.

Tip: Užívejte si přenosy z hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Gulaš vs. Růžička, hlavní duel semifinálové série

Hlavní hvězdy jsou poměrně jasné, série proti sobě postaví nejlepšího hráče základní části Milana Gulaše a Martina Růžičku, který v extralize stabilně odvádí skvělé výkony. Ve čtvrtfinálové sérii byl produktivnější druhý jmenovaný, a to i přesto, že odehrál o tři zápasy méně. Útočník Ocelářů zaznamenal v průměru dva body na utkání a právě on byl rozhodujícím prvkem v sérii proti Vítkovicím. I Milan Gulaš se nakonec stal rozdílovým hráčem. V sedmém utkání k přihrávce přidal branku a celkově se dostal na šest bodů.

Pro Růžičku hraje i fakt, že byl produktivnější v letošních vzájemných zápasech. Oba bodovali v každém z nich, Gulaš si ve všech čtyřech duelech připsal po jedné asistenci. To třiatřicetiletý rodák z Berouna třikrát skóroval a přidal stejný počet asistencí. I možná kvůli těmto statistikám je v sérii Třinec mírným favoritem.

Přesilové hry – znovu rozhodující faktor?

Téměř každou sérii rozhodovala disciplinovanost. A nejinak tomu s největší pravděpodobností nebude ani u série mezi Třincem a Plzní. V základní části vstřelila v početní výhodě více branek Plzeň (46-42), vyšší procentuální úspěšnost ale byla na straně Ocelářů (20,39 % – 19,83 %). Podobně tomu bylo i ve čtvrtfinále. Díky vyššímu počtu duelů měla Škoda samosebou více vstřelených branek (8-5), úspěšnější ale znovu byli Oceláři (31,25 % – 25 %). Co se vzájemných zápasů týče, přesilové hry zde takovou roli nehrály. Plzeň zužitkovala tři výhody, Třinec jedinou. Otázka tedy zní – bude právě přesilovka v semifinále rozhodující?

Sledujte semifinále play-off hokejové Tipsport extraligy na programu O2 TV Sport! Začínáme již ve středu 3.dubna, kdy třinečtí Oceláři na svém ledě v prvním utkání série přivítají plzeňskou Škodu. Přímý přenos startuje v 18:45 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru