Coupe de France: Koubek jde s Rennes na Lyon, udělá PSG krok k pátému triumfu v řadě?

Olympique Lyon – Stade Rennes (úterý, 21:05)

Oba týmy čekají na zisk některé z cenných trofejí poměrně dlouho. Zatímco Olympique naposledy slavil před sedmi lety, když ovládl právě Coupe de France, v případě Rennes musíme při hledání posledního velkého triumfu zabrousit do sedmdesátých let. Klub z Bretaně se v posledních deseti letech probojoval hned dvakrát až do finále, ovšem pokaždé skončil těsně pod vrcholem.

Letos v Rennes všichni doufají, že by mohli čekání na zisk trofeje ukončit. V cestě do finále se jim postaví jeden z nejsilnějších klubů v zemi, který má stejné přání. Pro Lyon je ale možná ještě důležitější skončit v Ligue 1 do třetího místa kvůli startu v Lize mistrů i v příštím ročníku. V brance hostujícího celku by neměl chybět Tomáš Koubek. Svému týmu pomohl přejít už přes Lille a v minulém kole vychytal nulu proti Orléans. Najde se svými spoluhráči recept i na Olympique?

Sledujte zápasy Francouzského poháru, FORTUNA:LIGY i Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Paris St. Germain – FC Nantes (středa, 20:55)

V Lize mistrů to gigantovi z Paříže znovu nevyšlo, jeho cesta prestižní soutěží skončila stejně jako loni už v osmifinále. I proto bude chtít za každou cenu zakončit letošní sezonu ziskem dvou trofejí na domácí scéně. Kromě obhajoby ligového titulu je pro PSG absolutní prioritou znovu ovládnout i Francouzský pohár. Ostatně, v předchozích čtyřech letech nepoznal Coupe de France jiného vítěze než právě bohatý klub s domovem v proslulém Parku princů.

A právě světoznámý stánek bude dějištěm druhého semifinálového souboje. Domácí si o místenku ve velkém finále zahrají s Nantes, který by pro ně neměl znamenat výraznější překážku. Trojnásobný vítěz poháru se v tabulce Ligue 1 nachází až na 15. příčce a do pohody má daleko. PSG bude i bez stále zraněných ofenzivních es Neymara s Cavanim obrovským favoritem.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru