Drama v závěru, slaví Neuville! To nejzajímavější z rallye na Korsice shrne tradiční sestřih

Elitní světoví jezdci se museli společně se svými navigátory na Tour do Corse připravit obzvlášť pečlivě. Většina tratí „rallye deseti tisíc zatáček“ totiž dostala pro letošní ročník zcela novou podobu, z loňského itineráře zůstalo jen asi dvacet procent. Čtrnácti rychlostním zkouškám s celkovou délkou téměř 350 kilometrů to přidalo na atraktivitě a fanoušci čekali, kdo se s těmito změnami popasuje nejlépe.

Po úvodní etapě vedl Elfyn Evans před lídrem světového šampionátu Ottem Tänakem, v těsném závěsu se držel Thierry Neuville. Pořadím značně zamíchala sobotní druhá etapa. Estonec Tänak přišel po defektu o šanci na umístění na stupních vítězů a před dvěma závěrečnými rychlostními testy bylo zřejmé, že o prvenství si to v neděli rozdají Neuville s Evansem.

Belgičanův těsný náskok dokázal Evans hravě smazat, dostal se do čela a vypadalo to, že podruhé v kariéře ovládne závod seriálu WRC. V závěrečné power stage ovšem jeho snahu zhatil defekt. „Je těžké se s tím smířit. Takové věci se ale bohužel stávají,“ hlesl zklamaný Brit.

Nový lídr celkového pořadí šampionátu

Neuvillovi tak prakticky spadlo vítězství na korsickém asfaltu do klína. Díky devátému triumfu v kariéře se navíc vyšvihl do čela průběžného pořadí. „Elfyna je mi líto, odvedl výbornou práci. My jsme si ale také zasloužili vyhrát. Byla to parádní bitva,“ nechal se slyšet třicetiletý pilot.

Francouzská rallye:
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 3:22:59,0
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) -40,3
3. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -1:06,6
4. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -1:18,4
5. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -1:24,6
6. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -1:40,0
Průběžné pořadí MS (po 4 ze 14 soutěží):
1. Neuville 82 bodů
2. Ogier 80
3. Tänak 77
4. Evans 43
5. Meeke 42
6. Lappi 26

To nejdůležitější a nejzajímavější z Francouzské rallye na Korsice shrnuje tradiční hodinový sestřih, který na stanici O2 TV Sport poprvé odvysíláme už v úterý 2. dubna od 21 hodin.

Foto: Profimedia/WRC

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru