Plíšková na titul v Miami nedosáhla. Jaké další turnaje uvidíte na O2 TV Tenis?

Plíšková si chtěla do boje o titul s mladou Australankou přenést skvělý výkon, díky kterému v předchozím kole vyřadila hvězdnou Rumunku Simonu Halep. To se ale vítězce turnaje v Brisbane úplně nepovedlo. Úvodní set přenechala soupeřce nezvládnutým tie-breakem, ve kterém uhrála jediný míček. Barty hrála aktivněji a měla zřejmě i více sil. To se projevilo i ve druhém setu. Za stavu 5:3 nedovolila servírující Plíškové ani fifytýn a mohla se začít radovat z největšího úspěchu v kariéře.

„Ashleigh hrála prostě báječně celý týden a ve finále to jen potvrdila. Předvedla skvělý tenis. Gratuluju,“ ocenila výkony čtvrtfinálové přemožitelky Petry Kvitové Plíšková, která se díky finálové účasti vyšvihne na 4. místo světového žebříčku. Šampionka Barty se poprvé posune do elitní desítky, konkrétně na 9. příčku.

Elita míří do Charlestonu a Monterrey

Prestižní Miami Open je minulostí. Se startem nového týdne se rozjedou další turnaje na okruhu WTA, které rozhodně stojí za pozornost. Od pondělí 1. dubna můžete na O2 TV Tenis sledovat boje o tituly na Volvo Car Open v americkém Charlestonu a na Abierto BGP Seguros v mexickém Monterrey.

Volvo Car Open je podnik kategorie Premier s dotací přes 800 tisíc dolarů, roli jedničky bude plnit vítězka loňského US Open Američanka Slone Stephens. Mezi další hvězdy patří loňská vítězka Kiki Bertens z Nizozemska, Běloruska Aryna Sabalenka, Dánka Caroline Wozniacki či Elise Mertens z Belgie.

Ani turnaj v Monterrey nebude ochuzen o hvězdná jména. Nálepka nejvýše nasazené patří německé stálici a trojnásobná grandslamové šampionce Angelique Kerber (na foto), do okruhu hlavních favoritek ale musíme zařadit i Garbině Muguruza ze Španělska, Rusku Anastasiu Pavlyuchenkova či Bělorusku Victorii Azarenka.

Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru