ONE Championship v Tokiu: Proč si nenechat nabitý galavečer ujít?

Všechny letošní zastávky stále prestižnější série nabídly parádní podívanou, ovšem proti tomu, co se chystá v Tokiu, to byl jen slabý odvar. Galavečer v japonské metropoli bude ještě o level výš, něco takového uznávaná asijská organizace a ani její fanoušci ještě nezažily.

Důvodů je víc. Jedním z těch hlavních jsou premiérové starty legend MMA s bohatými zkušenostmi z nejslavnější zápasnické ligy UFC pod křídly ONE Championship. Největší debut v historii – tak označili sami organizátoři první zápas Demetrious „Mighty Mouse“ Johnsona v sérii. Jeden z nejlepších fighterů všech dob má jasný cíl – stát se novým králem muší váhy.

ONE Championship: Velký debut Demetriouse Johnsona se blíží! Koho legenda v Tokiu vyzve?

V UFC se stal v této váhové kategorii dvanáctinásobným šampionem, ovládni ji i tady? První překážkou pro dvaatřicetiletého Američana s úžasnou bilancí 27 výher z 31 profi duelů představuje domácí naděje Yuya Wakamatsu. „Nebojím se ho. Jen také jen člověk. Když se dostanu ke svému úderu, můžu mu uštědřit KO,“ věří si japonský fighter. „Trénoval jsem velmi tvrdě, svého soupeře neberu na lehkou váhu,“ prohlásil Johnson, který si ale nic jiného než výhru nepřipouští.

Alvarezův plán je jasný

Kromě Johnsona si v Toku debut v organizaci odbude ještě Eddie Alvarez, druhý z borců s bohatými zkušenostmi z UFC, kde stejně jako v Bellatoru dokázal ovládnout pyramidu lehké váhy. Teď je zkušený zápasník z Philadelphie připraven prorazit i v Asii. Na turnaji a New Era se utká s Timofeyem Nastyukhinem.

Ruský protivník má být pro Alvareze první soustem na cestě k zisku mistrovského pásu. „Chci titul. Je to jediná věc, na kterou se momentálně soustředím. Moje mysl i tělo jsou OK, jsem připraven se rvát,“ hlásí čtyřnásobný světový šampion. „Jsem rád za tak skvělého soupeře. Jako bojovníka ho respektuji a jsem přesvědčen, že v neděli předvedeme skvělý zápas,“ dodal Nastyukhin.

Také čtěte: Pět velkých hvězd, které zamířily ze slavné UFC do asijské ONE Championship

Atraktivní souboje o mistrovské pásy

Velkou pozornost ale pochopitelně udí i všechny čtyři titulové bitvy. Hlavním zápasem večera je určen ten mezi Filipíncem Eduardem Folayangem a domácím Shinyaou Aokim. Ti se znovu utkají po třech letech a rovnou o pás pro šampiona lehké váhy, který má momentálně v držení Folayang, „Je to čest postavit se Shinyovi právě v Japonsku,“ uvedl pokorně zkušený Filipínec.

Brazilec Bibiano Fernandes se pokusí vrátit dalšímu špičkovému filipínskému fighterovi Kevinu Belingonovi porážku z loňského listopadu v Singapuru a zároveň mu sebrat titul v bantamové váze. Aung La Nsang z Barmy vlastní hned dva mistrovské pásy organizace ONE FC, ten ve střední váze bude obhajovat proti Japonci Kenu Hasegawovi.

Neméně zajímavý bude střet Číňanky Xiong Jingnan s Angelou Lee reprezentující Singapur. Tyhle skvělé a odhodlané bojovnice si to v Tokiu rozdají o prvenství ve slámové váze.

Návrat legend

Karta galavečera čítající celkem patnáct zápasů zahrnuje i jeden opravdu pikantní kickboxerský souboj. V Tokiu se proti sobě po jedenácti letech postaví velké legendy tohoto sportu a vícenásobní mistři světa – Nizozemec Andy Souwer a Yodsanklai Fairtex z Thajska.

„Je to už dlouho, co jsme spolu bojovali, ale Yodsanklai je jedním z nejlepších bojovníků, jaké jsem kdy potkal,“ vysekl poklonu soupeři Souwer. „Jsme připraven ukázat světu, že jsem stále nejlepší. Vyhraju,“ hlásí Nizozemec. „Mám šanci znovu ukázat své schopnosti. Pracoval jsem tvrdě, jsem připraven podat velký výkon,“ nechal se slyšet Yodsanklai.

Nabitý galavečer ONE Championship v Tokiu se zapíše do historie bojových sportů! Jedinečnou akci s očekávanými debuty velkých legend MMA a čtveřicí titulových zápasů sledujte v přímém přenosututo neděli 31. března na programu O2 TV Sport. Začínáme v 11:30 hodin.

Sledujte atraktivní galavečer ONE Championship v Tokiu s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: ONE FC

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru