Čtvrtfinále Ligy mistrů: Možní klíčoví hráči všech účastníků – 1. část

Ajax Amsterdam – Hakim Ziyech

Asi jedním z největších překvapení v historii této soutěže bylo osmifinálové tažení Ajaxu. Kdo by to byl čekat, že tým neznámých tváří převálcuje hvězdný výběr Bílého baletu. Na San Bernabéu nevěřícně fanoušci španělského královského klubu kroutili hlavou, když jejich milovaný klub inkasoval čtyři branky.

Současný kádr nizozemského celku podle mnohých připomíná ten ze sedmdesátých let, kdy čítal velikány typu Cruyffa či Van Gaala. Kromě mladíků však obsahuje i další zajímavé hráče, kteří byli možná i zbytečně veřejností přehlíženi. Takový šestadvacetiletý ofenzivní záložník Hakim Ziyech v odvetě proti Realu řádil jak pominutý a svou úvodní brankou nastartoval svůj tým k senzační výhře. Bude zajímavé sledovat, zda bude motat hlavu i defenzivě Juventusu.

Čtvrtfinále Ligy mistrů: Možní klíčoví hráči všech účastníků – 2. část

FC Porto – Moussa Marega

Portugalský obr triumfoval v této soutěži v letech 1987 a 2004, ale od té doby se spíše hledá. V případě posledního úspěchu na této adrese vládl pevnou rukou José Mourinho a z týmu vzešla řada zajímavých hráčů. Porto je nyní mezi osmi nejlepšími a v osmifinále prošlo přes římské AS, které rozhodně svou kůži nedalo jen tak.

Na Apeninském poloostrově Porto prohrálo, ale v odvetě poukázalo na fakt, proč se přetahuje o ligový titul s Benfikou. Jednou z nejúčinnějších palebných sil týmu je sedmadvacetiletý francouzský legionář Moussa Marega. Byl to právě on, který rozhodl v druhém utkání o prodloužení. Nebezpečný by mohl být také proti Liverpoolu.

Tottenham – Harry Kane

Na Ostrovech už moc dobře vědí, že se s Tottenhamem musí počítat. Také v pohárové Evropě tento londýnský gigant vystrkuje růžky. Svěřenci Mauricia Pochettina jsou plni odhodlání, ale v cestě jim bude stát anglický konkurent v podobě Manchesteru City. Citizens patří v Premier League mezi aspiranty na titul, ale pravdou je, že v Lize mistrů je trápí smolné prokletí podobně jako třeba PSG.

Tottenham se do této fáze soutěže dostal teprve podruhé, naposledy se tak stalo v sezóně 2010/11. Hlavním tahounem by měl být nezastavitelný kanonýr Harry Kane. Kapitán anglické reprezentace patří mezi nejlepší střelce současnosti a Kohouti budou doufat, že se mu podaří rozvlnit sítě proti týmu hvězd, kterým Citizens jsou.

Vše o čtvrtfinále Ligy mistrů na jednom místě: Los, reakce a kompletní rozpis zápasů

Manchester United – Paul Pogba

Jak velký rozdíl mohou zaznamenat Rudí ďáblové pod taktovkou nového trenéra? Efekt norského kouče Ole Gunner Solksjaera se zdá být okamžitým. Manchester United se po krizi s José Mourinhem jeví jako fénix, který vstal z popela. Výsledkově je to zřejmé, navíc je možné spatřit, že i hvězdy mají opět chuť nechat na hřišti srdce.

Na Old Trafford opět táhnou za jeden provaz a tento tým by mohl dokráčet daleko i v Lize mistrů. V cestě mu bude stát Barcelona, která je v LaLize na koni a v osmifinále této soutěže přejela hladce Lyon. Také Manchester United má ale své hvězdy. Jednou z nich je i francouzský záložník Paul Pogba, který patří k tomu nejlepšímu, co může aktuálně náš oblíbený sport na tomto postu nabídnout. Pokud bude v herní pohodě, může to být pro katalánský velkoklub smrtelné.

Sledujte všechny zápasy vyřazovací části Ligy mistrů s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru