Miami Open: Český souboj ovládla Plíšková, v bitvě o finále vyzve světovou dvojku!

Zatímco ve třetím kole a následně i v osmifinále musela Plíšková zápasy složitě otáčet, do českého čtvrtfinále vstoupila daleko lépe. Jedinou větší komplikací představoval pro favoritku úvod druhé sady, kdy pustila devatenáctiletou soupeřku do vedení 3:0. Poté ale získala pět her v řadě a i díky dvěma odvráceným brejkbolům po 80 minutách duel ukončila prvním proměněným mečbolem.

„Myslím, že jsem tady odehrála svůj nejlepší zápas. Markéta výborně bránila, nutila mě hrát údery navíc a ve druhém setu jsem musela začít hrát agresivněji. Byl to dobrý zápas,“ nechala se slyšet turnajová pětka po výhře 6:3, 6:4.

Halep usiluje o návrat na trůn

Sedmadvacetiletá tenistka živí po triumfu v Brisbane šanci na zisk druhého titulu v sezoně. K němu ovšem vede ještě složitá a náročná cesta. V semifinále narazí na stejně starou Rumunku Simonu Halep, která hraje v Miami o návrat do čela světového žebříčku před Japonku Naomi Ósaka. Na prvním místě se vyhřívala dlouhých 64 týdnů až do letošního ledna.

„Pokud budu předvádět svůj nejlepší tenis, budu mít velkou šanci stát se zase světovou jedničkou. Teď na to ale nemyslím, chci jen najít svůj rytmus a hrát, co nejlépe to půjde,“ prohlásil vítězka Roland Garros po čtvrtfinálovém souboji, v němž si ve dvou setech poradila s Číňankou Qiang Wang,

Plíšková se s rumunskou hvězdou utká už podesáté, výhru slavila jen ve dvou případech. „Zlepšuju se tu, myslím, že mám šanci,“ věří česká tenistka. Palce jí můžete držet u přímého přenosu na O2 TV Tenis, který začne nejdříve dvě hodiny po čtvrteční půlnoci. Na stejném programu si předtím můžete vychutnat i první semifinále prestižního turnaje.

  • Miami Open – program semifinále:
Čtvrtek 28. března 18:00 Anett Kontaveit – Ashleigh Barty
Pátek 29. března nejdříve 02:00 Karolína Plíšková – Simona Halep

Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru