České čtvrtfinále v Miami na O2 TV Tenis: Plíšková vyzve kometu Vondroušovou!

Turnajová trojka Kvitová po finále v Sydney dokázala Ashleigh Barty porazit i ve čtvrtfinále Australian Open, třetí vzájemné měření sil v sezoně už vyznělo pro mladou Australanku. Po ztraceném prvním setu se česká jednička zlepšila a srovnala, rozhodující sadu ale ovládla Barty a po výhře 7:6, 3:6 a 6:2 slaví postup na úkor české jedničky a dvojnásobné wimbledonské šampionky.

Ta mohla po turnaji vystřídat Japonku Naomi Ósaka na prvním místě žebříčku WTA a poprvé se stát královnou ženského světového tenisu. K tomu ale potřebovala projít minimálně do finále.

Kdo uspěje v české bitvě?

Ve velké pohodě hraje v Miami Markéta Vondroušová, potvrdila to i v duelu s Němkou Tatjanou Maria. Překvapivou přemožitelku obhájkyně titulu Američanky Sloane Stephens bez potíží vyřadila po výsledku 6:4, 6:3 a stejně jako na předchozím velkém podniku v Indian Wells prošla do čtvrtfinále.

„Bojuji o každý míč, fiftýn, game. Nic nevypustím a v tom budu pokračovat,“ hlásí odhodlaně devatenáctiletá tenistka, která na turnaji zatím neztratila ani set. Svou skvělou bilanci bude v dalším kole hájit v ryze českém souboji s Karolínou Plíškovou.

Turnajová pětka naopak v osmifinále podstoupila podruhé za sebou náročnou třísetovou bitvu. Po velkém boji s Francouzkou Alizé Cornet dokázala po více než dvou hodinách otočit duel s Yulií Putintseva z Kazachstánu. „Dělám chyby, ale také dokážu dát dobré údery, takže je to mix obojího,“ prohlásila Plíšková. S Vondroušovou se utká vůbec poprvé. „Hraje skvěle,“ uvědomuje si favoritka.

Všechny čtvrtfinálové duely na Miami Open můžete sledovat v přímých přenosech na stanicích O2 TV Tenis a O2 TV Sport, kde prestižní turnaj vysíláme každý den až do soboty 30. března.

  • Miami Open – program čtvrtfinále:
Úterý 26. března Su-Wei Hsieh – Anett Kontaveit 6:3, 2:6, 5:7
Středa 27. března Ashleigh Barty – Petra Kvitová 7:6 (8:6), 3:6, 6:2
Qiang Wang – Simona Halep 4:6, 5:7
Karolína Plíšková – Markéta Vondroušová 6:3, 6:4

Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru