Tři důvody, proč Kometa prošla do semifinále bez jediného zaváhání

Marek Čiliak v bráně

Před sezónou Brno pustilo Marka Čiliaka do Kontinentální hokejové ligy, kde ale v brance bratislavského Slovanu ideální období své kariéry rozhodně neprožil. Když už bylo jasné, že slovenský účastník v KHL skončí po základní části, mohl se rodák ze Zvolena vrátit „domů“. V základní části odchytal osm duelů a nevedl si vůbec zle, ještě lepší čísla ale vysekl ve čtvrtfinále. Za celou sérii za svá záda propustil jen čtyři kotouče a opět české Tipsport extralize ukázal, že play-off je jeho parketa. S úspěšností 97,08, jedním čistým kontem a 133-ti zásahy se dostal do čela gólmanských statistik a bude velmi složité jej přeskočit.

Přítomnost/absence rozdílových hráčů

V základní části v dresu Mountfieldu vyčnívalo útočné duo Vincour – Smoleňák, nejproduktivnějším hráčem ale byl bek Petr Zámorský. Jenže v play-off tito hráči mlčeli, jediný Tomáš Vincour si připsal kanadský bod. To Kometa rozdílové hráče měla. V každém utkání našla útočníka, jenž měl zrovna produktivní den. V úvodním střetnutí Hradec smetl hattrickem Jakub Orsava, v dalších dvou zápasech zazářil Peter Mueller a v posledním souboji pro změnu hattrick zaznamenal Martin Zaťovič. „Tyto vyrovnané série rozhodují rozdíloví hráči a my jsme z mého pohledu tyto rozdílové hráče měli,“ podotkl správně kouč vítězného týmu Libor Zábranský.

Nepřehlédněte: Ondřej Kratěna: Vsetínská éra byla geniální. Lidé zpívali, v kabině byla pohoda

Zkušenosti a touha po zlatém hattricku

„Není to jenom o zkušenosti týmu, co jsme zažili v předchozích play off, ale i o obrovské vnitřní síle, co kluci mají,“ uváděl po úspěšné sérii kouč Brna Libor Zábranský. Je samozřejmostí, že Kometa si mohla po dvou titulech v řadě oprávněně věřit. V posledních letech je brána za play-off tým a to zcela po zásluze. V brance velezkušený Marek Čiliak, v defenzivě jména jako Zbyněk Michálek, Ondřej Němec, Ivan Baranka či Michal Gulaši a o útoku, který vede Martin Erat, ani nemluvě. Kometa touží po zlatém hattricku a naprosté nadvládě nad Tipsport extraligou. První kolo úspěšně zvládla, před sebou ale bude mít další překážku. Zvládne ji překonat opět s takovou lehkostí?

Sledujte play-off hokejové Tipsport extraligy na programu O2 TV Sport, kde po čtvrtfinále budeme v přímých přenosech vysílat i semifinálové boje a chybět nebude ani kompletní finálová série!

Tip: Užívejte si přenosy z hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru