Play-off: Bílí Tygři střelecky znovu dominovali, v Plzni se ještě rozhodovat nebude

Bílí Tygři střelecky znovu dominovali, pro postup si ale musí domů

Liberec ve střeleckých pokusech předčil Mladou Boleslav pokaždé, v prvním utkání navíc dvojnásobně (střely na branku 30 ku 14). Více střeleckých pozic si vypracoval i ve třetím utkání, ve kterém ale dokázal skórovat pouze jednou. Na rozdíl od svých největších konkurentů Brna a Třince tak musí vítěz základní části znovu domů, aby si postup zajistil.

Zlepšení v oslabení přineslo Bruslařům první bod

Ve třetím utkání byl rozhodující fakt, že Bruslaři výrazně zlepšili své oslabení. Ve druhém duelu inkasovali tři branky v početní nevýhodě a otázkou bylo, jestli svou disciplínu zlepší. A povedlo se, ve dvou zápasech hrála Mladá Boleslav jen sedmkrát v oslabení (ve druhém střetnutí přitom šla do čtyř také v sedmi případech) a branku tentokrát neinkasovala. V posledním klání dokonce hrála jen dvakrát ve čtyřech, přesto to na vítězství nestačilo.

Už jste četli? Tři důvody, proč Kometa prošla do semifinále bez jediného zaváhání

Jergl znovu bodoval, Škoda už ale znovu může spoléhat na Gulaše

Aleš Jergl v prvních třech zápasech série proti Plzni dokázal skórovat, ve čtvrtém duelu ale vyšel naprázdno a jeho tým doma prohrál 2:3. Přesto dokázal čtyřiadvacetiletý rodák z Kroměříže bodovat, když si připsal asistenci. Plzeň ale bod získala a domů se vrací s nerozhodným stavem 2:2. Výrazně k tomu přispěl i Milan Gulaš, nejlepší kanonýr základní části opět skóroval v přesilové hře a tentokrát se jednalo o branku vítěznou.

Rozhodující faktor? Přesilové hry

Zatímco dvě série už jsou u konce a Liberec může tu svou dohrát v pátém utkání, Plzeň s Olomoucí mají jistý návrat do hanáckého prostředí. I v této sérii, zdá se, budou rozhodující přesilové hry. Ve třetím utkání se oba celky držely svého plánu a rozhodčí po dvouminutovém trestu sáhli jen čtyřikrát. To v odvetě na ledě Mory se v pěti na obou stranách příliš nehrálo. Rozhodčí rozdali celkem 32 trestných minut a tentokrát byla tato činnost rozhodující. Olomouc jednu svou přesilovku proměnit dokázala, Plzeň ale v početní výhodě udeřila hned dvakrát. V sérii zužitkovala již šest přesilových her a Olomouc si bude muset na nedovolené zákroky dávat pozor.

Sledujte play-off hokejové Tipsport extraligy na programu O2 TV Sport, kde po čtvrtfinále budeme v přímých přenosech vysílat i semifinálové boje a chybět nebude ani kompletní finálová série!

Tip: Užívejte si přenosy z hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru