Pět velkých hvězd, které zamířily ze slavné UFC do asijské ONE Championship

Demetrious Johnson

Legenda. Šampion. Jeden z nejlepších MMA fighterů všech dob. To všechno je Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson. Jednoznačně největší hvězda, jaká pod křídla ONE FC dosud přešla. Je mu blízký přístup organizace, která klade důraz na respekt a pokoru. Dvanáctinásobný světový šampion s profi bilancí 27 výher, 1 remíza a 3 porážky ovšem nehodlá být jen „ozdobou“. Je odhodlaný napsat v prestižní sérii další díl své úspěšné kariéry a začít chce už v neděli 31. března, kdy na galavečeru v Tokiu zažije velký debut. Jeho protivníkem bude ve čtvrtfinále pyramidy muší váhy domácí Yuya Wakamatsu.

ONE Championship: Velký debut Demetriouse Johnsona se blíží! Koho legenda v Tokiu vyzve?

Eddie Alvarez

Kromě Johnsona okoření blížící se turnaj s podtitulem A New Era premiéra ještě jednoho borce s bohatými zkušenostmi ze slavné UFC. V japonské metropoli se fanouškům série ONE Championship poprvé představí také Eddie Alvarez. Další hvězdný americký fighter vybojoval mistrovský pás pro šampiona lehké váhy nejprve v Bellatoru a v roce 2016 se stal králem této váhové kategorie také v UFC, když v titulové bitvě porazil Rafaela dos Anjose. Teď je zápasník z Philadelphie připraven prorazit i v Asii. V Tokiu se čtyřnásobný světový šampion utká s Timofeyem Nastyukhinem z Ruska.

Sage Northcutt

Třiadvacetiletý Američan platil v UFC za velkého talenta. Velkou pozornost na sebe upoutal hned při svém debutu před čtyřmi roky, když už po 57 vteřinách ukončil technickým KO zkušeného Francisca Trevina. V UFC si připsal celkem šest výher, dokázal porazit i Michele Quinonese či Zaka Ottowa, z klece odcházel poražen jen dvakrát. Northcutt je rovněž fantastickým kickboxerem, který ještě nepoznal hořkost porážky. Při svém debutu v sérii ONE Championship v květnu v Singapuru vyzve dalšího kickboxera špičkové úrovně – Brazilce Cosmu Alexandreho.

Čtyři titulové bitvy a debuty legend UFC. Galavečer ONE v Tokiu se zapíše do historie MMA!

Miesha Tate

Legendární fighterka ukončil kariéru koncem roku 2016, když na UFC 205 podlehla Rauqel Pennington. Jako někdejší šampionka UFC zůstala i nadále vlivnou osobností ve světě MMA, čehož se rozhodli využít zástupci ONE FC. Loni v listopadu spatřila světlo světa zpráva, že dvaatřicetiletá Američanka začne od roku 2019 v rychle rostoucí organizaci vykonávat roli viceprezidentky. „Miesha je jednou z nejlepších bojovnic historie a navíc má zlaté srdce,“ řekl šéf organizace Chatri Sityodtong na adresu zápasnice s profi bilancí osmnácti výher a sedmi porážek.

Rich Franklin

Miesha Tate se svým rozhodnutím pomoct ONE Championship stala kolegyní Riche Franklina, dalšího bývalého fightera s bohatou zápasnickou minulostí z UFC. Debut si ve slavné MMA lize odbyl už v roce 2003 a naposledy se do oktagonu k profi zápasu postavil před sedmi lety. Může se pyšnit skvělou bilancí čítající 29 výher a jen sedm porážek. Někdejší šampion střední váhy se k asijské organizaci připojil zkraje léta 2014, jeho hlavní náplní práce je šířit dobré jméno značky po Spojených státech. Navíc pořádá semináře a také vyhledává talenty.

Sérii ONE Championship můžete sledovat na stanici O2 TV Sport, kde odvysíláme v neděli 31. března i galavečer z Tokia. Ten kromě debutů legend UFC Demetriouse Johnsona a Eddieho Alvareze nabídne i čtyři titulové bitvy! Přímý přenos startuje už v 11:30 hodin.

Foto: ONE FC

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru