Boj o titul ve švýcarské National League: Známe čtyři nejlepší, kdo projde do finále?

Z pěti českých krajánků působících v National League si vyřazovací část zahráli lídr kanadského bodování základní části Dominik Kubalík s Jiřím Novotným v dresu Ambrí-Piotta. Zejména první z nich o sobě dával ve čtvrtfinále s Bielem vědět, ovšem šest Kubalíkových bodů za gól a pět asistencí stačilo pouze na jedinou výhru. Sérii ovládl 4:1 na zápasy Biel, který tak opět po roce postoupil do semifinále.

V něm na čtvrtý tým základní části čeká její vítěz z Bernu. Favorizovaní Medvědi se na startu vyřazovací části možná až nečekaně natrápili proti Servette Ženeva. Po třech zápasech prohrávali 1:2, poté ale přeci jen ukázali svoji sílu a třemi výhrami v řadě sérii otočili ve svůj prospěch. Pokaždé to ale byl boj.

Tři výhry urval celek z hlavního města až v prodloužení, poslední šestý duel se navíc zapsal do historie švýcarského hokeje jako nejdelší zápas všech dob! Bernský forvard Mark Arcobello ho ukončil po rekordních 117 minutách a 43 sekundách krátce před jednou hodinou po půlnoci a poslal svůj tým dál.

Zastaví Zug rozjetý švýcarsko-kanadský útok?

Nejsuverénněji si ve čtvrtfinále počínal Zug. Druhý tým základní části si proti Luganu zajistil místenku v semifinále v nejkratším možném termínu. Čtyři duely, čtyři vítězství a hotovo. O finále si loňský čtvrtfinalista zahraje s Lausanne, účastníkem naopak nejdramatičtější čtvrtfinálové série.

Svěřenci finské legendy Villeho Peltonena rozhodli o svém postupu v bitvě s Langnau na domácím ledě až v sedmém duelu, který ovládli jednoznačně 8:1. Pomyslný jazýček na vahách představovala elitní lausannská útočná formace Joël Vermin – Dustin Jeffrey – Christoph Bertschy. Dohromady v sedmi duelech série nastřádali 22 kanadských bodů a měli hlavní podíl na postupu třetího celku základní části mezi čtveřici nejlepších.

  • National League – semifinále play-off:
SC Bern (1.) – EHC Biel-Bienne (4.)
EV Zug (2.) – Lausanne HC (3.)

Semifinálové boje začnou prvními zápasy už v úterý 26. března, na programu O2 TV Sport se můžete na další přímý přenos z prestižní National League těšit v sobotu 30. března.

Foto: SC Bern, Lausanne HC

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru