Miami Open: Tři Češky ve čtvrtfinále? Kvitová, Plíšková a Vondroušová jdou do boje!

Miami sice nepatří mezi její oblíbená místa, nicméně letos to vypadá, že se s dusnem a vlhkem vypořádává daleko lépe. Petra Kvitová zvládla i druhý zápas, když ve třetím kole oplatila Chorvatce Donně Vekič několik týdnů starou porážku z Petrohradu. V duelu plném brejkbolů vyhrála 6:4, 3:6, 6:4 a nyní má šanci vyrovnat svůj nejlepší výsledek na turnaji z roku 2014.

O postup do čtvrtfinále si třetí nejvýše nasazená hráčka zahraje s Caroline Garcia z Francie, s níž má vyrovnanou bilanci 3:3. Naposledy spolu hrály před dvěma lety. Dvojnásobná wimbledonská šampionka se v případě výhry opět o něco přiblíží prvnímu místu ve světovém žebříčku. Před Japonku Naomi Ósaka, který už z turnaje vypadla, se dostane v případě, že projde do finále.

Českou kometu čeká přemožitelka obhájkyně

V suverénních výkonech pokračuje na Floridě Markéta Vondroušová. Devatenáctiletá tenisová kometa neztratila set ani v souboji s šestnáctou nasazenou Belgičankou Elise Mertens (6:4, 7:6) a je krůček od zopakování úspěšného tažení z předchozího velkého turnaje v Indian Wells, kde došla do čtvrtfinále. Stačí jediné – dostat na lopatky Němku Tatjanu Maria. Ta se v předchozím kole postarala o velkou senzaci vyřazením obhájkyně titulu Američanky Sloane Stephens.

Mezi osmifinalistkami nechybí ani Karolína Plíšková, která se na postup pořádně nadřela. S Francouzkou Alizé Cornet svedla více než dvouapůlhodinový souboj, v němž musela navíc otáčet nepříznivý vývoj. Turnajová pětka ukázala pevnou vůli a po výhře 6:7, 6:1 a 6:4 si zahraje o čtvrté čtvrtfinále během pěti let.

Cesta mezi osm nejlepších hráček druhého podniku kategorie Premier Mandatory v sezoně vede přes Yulii Putintseva. Česká hvězda narazila na soupeřku z Kazachstánu už letos v Brisbane, kde ji dokázala v prvním utkání sezony porazit a následně si v australské tenisové baště došla pro titul.

Osmifinálové duely českých tenistek na Miami Open sledujte v přímých přenosech na O2 TV Tenis a O2 TV Sport, kde prestižní turnaj vysíláme každý den až do soboty 30. března.

  • Miami Open, pondělí 25. března – výběr přenosů:
16:00 Ashleigh Barty – Kiki Bertens
17:00 Petra Kvitová – Caroline Garcia
cca 18:00 Anett Kontaveit – Bianca Andreescu
nejdříve 19:00 Su-Wei Hsieh – Caroline Wozniacki
nejdříve 21:00 Venus Williams – Simona Halep
nejdříve 00:00 Markéta Vondroušová –  Tatjana Maria
nejdříve 02:00 Karolína Plíšková – Yulia Putintseva

Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru