V Miami pokračují tři Češky. S kým si o víkendu zahrají o postup do osmifinále?

Jako první si o účast mezi šestnáctkou nejlepších zahraje Petra Kvitová. Turnajová trojka na úvod porazila nebezpečnou Řekyni Marii Sakkari a v sobotu nastoupí proti Chorvatce Donně Vekič s jasným cílem – vylepšit si nepříliš lichotivou bilanci na tomto podniku a zároveň vrátit soupeřce měsíc starou porážku z haly v Petrohradu. Tam dvaadvacetiletá hráčka zatarasila současné české jedničce cestu do semifinále. Jejich celková vzájemná bilance je vyrovnaná 1:1.

Kvitová navíc v Miami hraje i o možnost poprvé v kariéře stanout v čele světového žebříčku WTA. Musí ovšem bezpodmínečně projít až do finále. První krok dvojnásobná wimbledonská šampionka zvládla, udělá další krok na cestě k vysněnému trůnu?

Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Plíšková vstup zvládla bez ztráty setu

Roli jedné z hlavních favoritek potvrdila při svém prvním duelu na turnaji také Karolína Plíšková. Pátá nejvýše nasazená si poradila ve dvou setech s další Chorvatkou Petrou Martič a v boji o osmifinále vyzve v neděli Alizé Cornet z Francie. S 53. hráčkou žebříčku WTA, která v předchozím kole vyřadila Rumunku Buzarnescu, se česká hvězda utkala dosud třikrát a dvakrát odcházela z kurtu jako vítězka. Uspěla i při posledním vzájemném měření sil loni v Dauhá.

Výtečné formě se v letošní sezoně těší kromě dvojice českých tenistek z elitní Top 10 také devatenáctiletá Markéta Vondroušová. V Indian Wells došla až do čtvrtfinále a ve skvělém světle se ukazuje i v Miami, kde podruhé během necelých dvou týdnů porazila Lotyšku Jelenu Ostapenko a může se připravovat na nedělní duel o postup do osmifnále. V něm narazí na turnajovou šestnáctkou Elise Mertens. Loni na se střetly v Luganu a úspěšnější byla o čtyři roky starší Belgičanka.

Duely českých tenistek ve třetím kole Miami Open sledujte v přímých přenosech na stanicích O2 TV Sport a hlavně O2 TV Tenis, kde hvězdně obsazený turnaj vysíláme každý hrací den!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru