ONE Championship: Velký debut Demetriouse Johnsona se blíží! Koho legenda v Tokiu vyzve?

Turnaj ONE: A New Era je zcela jedinečný nejen tím, že nabídne hned čtyři titulové bity o mistrovské pásy, ale také debutem hvězdných borců se zkušenostmi z UFC, nejslavnější zápasnické ligy. V japonské metropoli se pod křídly stále populárnější organizace s obrovským potenciálem ukáže kromě Eddieho Alvareze i legendární Demetrious Johnson.

Patří k modlám bojového sportu. Jeho jméno je ve světě MMA pojmem. Teď stojí před dvanáctinásobným světovým šampionem v muší váze další výzva – prorazit i v neméně kvalitní sérii ONE Championship. „Jsem nadšený, že mohu být součástí této organizace,“ nechal se slyšet Johnson.

„Nejvíc mě zaujalo, když jsem poprvé slyšel Chatriho (Sityodtonga – zakladatel a šéf ONE Championship), jak vášnivě mluví o své organizaci a bojovnících. Vždy zdůrazňuje slova jako čest, respekt, poctivost a pokora. Myslím, že tyto hodnoty jsou vším nejen pro fightery. Všichni tady respektují, že se je Chatri snaží ukázat světu a já ho v tom budu na 100 procent podporovat,“ dodal dvaatřicetiletý Američan.

Také čtěte: Čtyři titulové bitvy a debuty legend UFC. Galavečer ONE v Tokiu se zapíše do historie MMA!

Ustojí Johnson ničivé údery nabuzeného protivníka?

Johnsonova profi bilance budí obrovský respekt. Má za sebou 31 duelů, z nichž sedmadvacetkrát odcházel z klece jako vítěz. Prohrál pouze třikrát, jeden zápas skončil remízou. Po letech strávených v UFC se chystá na debut v asijské sérii. V Tokiu bude jeho prvním soupeřem domácí hvězda Yuya Wakamatsu, který je maximálně odhodlaný se proti legendě vytáhnout.

„Stát se dvanáctkrát šampionem je úžasné, ale nebojím se ho. Jen také jen člověk. Když se dostanu ke svému úderu, můžu mu uštědřit KO,“ věří čtyřiadvacetiletý fighter, který na devět z deseti výher ve své profi kariéře dosáhl právě stylem KO, případně TKO.

„Když Johnsona porazím, dokážu celému světu, že japonští bojovníci jsou silní,“ nepochybuje. „Myslím si, že si nikdo nemyslí, že bych mohl uspět. Ještě nedávno jsem pracoval jako tesař, nemám žádné velké pásy. I tak cítím, že se stane něco mimořádného. Stojí přede mnou velká šance,“ uvědomuje si turnajový vítěz muší váhy japonské organizace Pancrase.

Dosáhne mladý Wakamatsu na životní úspěch, nebo si připíše výhru s pořadovým číslem 28 favorizovaný „Mighty Mouse“ Johnson? Očekávaný debut slavného amerického zápasníka v sérii ONE Championship si rozhodně nenechte ujít. Nabitý galavečer z Tokia sledujte v neděli 31. prosince živě exkluzivně pouze na O2 TV Sport!

Foto: ONE FC

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru