Play-off: Čiliak posouvá Kometu k semifinále, Olomouc našla nečekaného hrdinu

Čiliak znovu udivuje celou extraligu

Marek Čiliak se pár týdnů před koncem základní části vrátil z Bratislavy zpět do Brna a v play-off znovu udivuje celé hokejové Česko. Ve třech zápasech inkasoval pouze dvě branky, pochytal navíc už 105 střel. Průměrně tak zatím inkasoval jen 0,67 branek na utkání a úspěšnost zásahů dosáhla neuvěřitelného procenta 98,1. Není tak divu, že se svými výkony může být rodák ze Zvolena spokojen. „Hrajeme náš play-off hokej, vychází nám, jsme spokojení,“ uvedl ještě po druhém utkání Čiliak.

První duel rozhodl Orsava, nyní střelecky řádí Mueller

Jakub Orsava už dlouhá léta potvrzuje, že je velmi dobrým střelcem. Osmadvacetiletý útočník to potvrzoval v Třinci i v Mladé Boleslavi. A nyní na něj může spoléhat i brněnská Kometa. Čtvrtfinálovou sérii proti Mountfieldu dobře nezačal, když se hned ve druhé minutě nechal vyloučit. První zápas ale nakonec proměnil ve svou one-man show, když hattrickem prakticky sám Hradec skolil. Orsava skóroval i ve druhém střetnutí, to už jej ale zastínil Peter Mueller, nejlepší střelec Komety ze základní části. Americký útočník se trefil dvakrát a tentýž výkon zopakoval i ve třetím duelu. Díky těmto dvěma útočníkům tak je Kometa od semifinále už jen krůček.

Olomouc skvěle zareagovala na debakl a našla nečekaného hrdinu

V polovině prvního utkání prohrávala Olomouc na ledě Plzně jen o jednu branku, nakonec ale inkasovala potupných osm branek. Ani start druhého duelu se Moře příliš nepovedl, výsledek ale byl nakonec pozitivní. Olomouc se oklepala z úvodního debaklu a překvapivě urvala vítězství. Na něj navíc dokázala navázat a i ve druhém prodloužení byla úspěšná. Našla navíc nečekaného hrdinu. Teprve čtyřiadvacetiletý Aleš Jergl skóroval ve všech zápasech, jeho poslední dva góly navíc byly klíčové. Ve druhém utkání skóroval při power-play a poslal střetnutí do prodloužení, v pátek už nastavení sám rozhodl. Dodejme, že Jergl v play-off zaznamenává své první branky.

Konrád si vzal pozici jedničky zpět a zřejmě ji už nepustí

V závěru základní části Jan Lukáš vychytal šest výher v řadě a inkasoval přitom jen šest branek. Bylo tak zcela jasné, že pro první utkání s Plzní bude jedničkou. Lukáš ovšem z osmatřiceti střel dostal osm branek a do druhého utkání už nastoupil zkušenější Branislav Konrád. A své šance se chopil nadmíru dobře. Z šestašedesáti střel inkasoval jen čtyřikrát a vychytal Olomouci dvě výhry. Je tak zřejmé, kdo bude chytat v utkání číslo čtyři.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Přijdou branky nejlepšího kanonýra v pravý čas?

V základní části nasázel Milan Gulaš třicet branek a s velkým náskokem se stal nejlepším střelcem. Kapitán plzeňské Škody se trefil i v prvním souboji s Olomoucí, od té chvíle ale mlčí. A i kvůli tomu tak outsider série nečekaně vše překlopil na svou stranu. V Plzni ale nyní doufají, že se Gulaš opět probudí a ve spolupráci s Janem Kovářem sérii otočí na stranu favorita.

I v sobotu na nás čeká jeden ze čtvrtfinálových zápasů Tipsport extraligy. Ve hře tentokrát budou Olomouc a plzeňská Škoda. Utkání na O2 TV Sport můžete sledovat od 16:45!

Foto: hc-kometa.cz, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru