Miami Open: Kvitová vstup do turnaje zvládla, v pátek jdou do akce čtyři Češky

Vítězka ze Sydney a finalistka Australian Open Kvitová po volném losu v úvodním kole vůbec poprvé na okruhu změřila síly s Řekyní Marií Sakkari. Česká jednička duel bez výraznějších potíží ovládla ve dvou setech 6:1, 6:4 a po 70 minutách strávených na kurtu se mohla radovat z úspěšného vstupu do turnaje.

Muchová jde na grandslamovou šampionku

V pátek si o účast ve třetím kole na Miami Open zahrají i ostatní české hráčky v pavouku dvouhry. Jako první se pokusí postoupit Markéta Vondroušová (na foto), kterou čeká stejně jako v Indian Wells nasazená dvaadvacítka Lotyška Jelena Ostapenko. V kalifornské poušti uspěla ve stejné fázi Češka. Kdo se bude radovat tentokrát?

Vůbec nejtěžší soupeřka čeká na kvalifikantku Karolínu Muchovou. Ta ve druhém kole poprvé v kariéře vyzve turnajovou osmičku a trojnásobnou grandslamovou šampionku Angelique Kerber z Německa. Těžká zkouška stojí i před Kateřinou Siniakovou, jež narazí na další nebezpečnou Lotyšku Anastasiji Sevastova. Oba dosavadní duely s nasazenou jedenáctkou ovládla tenistka z Hradce Králové.

Vylepší si Plíšková bilanci?

Stejně jako Kvitová měla v prvním kole volný los i pětka Karolína Plíšková. Letošní vítězka podniku v Brisbane vstoupí do druhého podniku kategorie Premier Mandatory v sezoně proti Chorvatce Petře Martič. S 52. hráčkou žebříčku WTA má rodačka z Loun nepříznivou bilanci 0:3, naposledy se ovšem na kurtu potkaly před šesti lety.

Všechny páteční duely českých tenistek na Miami Open odvysíláme v přímém přenosu na O2 TV Tenis, později i na O2 TV Sport.

cca 18:00 Markéta Vondroušová vs. [22] Jelena Ostapenko
cca 20:00 [Q] Karolína Muchová vs. [8] Angelique Kerber
cca 22:00 Kateřina Siniaková vs. [11] Anastasija Sevastova
cca 02:00 [5] Karolína Plíšková vs. Petra Martič

Sledujte přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru