Čtvrtfinále play-off: Preview série HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera

Aktuální forma

Oceláři měli vynikající závěr sezóny. Z posledních sedmi zápasů vyhráli hned v šesti případech, závěrečné střetnutí sezóny ale nezvládli a přišli tak o možnost získat Prezidentský pohár. To Vítkovice ideální závěr rozhodně neprožily a přišly o přímý postup do čtvrtfinále. V předkole ale podle očekávání přehrály Spartu a čtvrtfinále tak znovu vybojovaly.

Vzájemné zápasy z letošní sezóny

V posledních letech je výrazně lepší Třinec. Vládl i letos, když ze dvanácti možných bodů získal devět. Vše mohlo být srovnáno, nebýt absolutního kolapsu Vítkovic v posledním vzájemném duelu na domácím ledě. Ještě na konci druhé části vedla Ridera 3:0, nakonec ale prohrála 3:4. Takové zaváhání už si ve čtvrtfinále dovolit nemůže.

Nepřehlédněte: Čtvrtfinále play-off: Preview série Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav

Přesilové hry a oslabení

Třinec měl v základní části třetí nejlepší přesilovou hru. Vstřelil 42 branek a využil každou pátou. To Vítkovice se s početní výhodou dlouhodobě trápí. Proměnil jen 14 procent svých možností (32 branek z 226-ti příležitostí). Horší přesilovku měli jen tři účastníci play-out. Oslabení už ale je na straně Ridery. 210 oslabení a jen 29 inkasovaných branek, to je úspěšnost 86,19 %. Třinec odehrál o 21 oslabení méně, přesto inkasoval 31 gólů.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Srovnání brankářů

Patrik Bartošák v Tipsport extralize neměl konkurenci, tedy co se týče procentuální úspěšnosti zásahů (93,53 %). V předkole toto číslo ještě vylepšil, v průměru inkasoval jen 1,76 branek na utkání a s úspěšností se dostal na 95,33 %. V základní části si ale nevedl zle ani Šimon Hrubec. V průměru inkasoval jen o jednu setinu více branek na utkání než Bartošák (2,18) a za zmínku stojí i jeho pět vychytaných čistých kont.

Hráči, kteří mohou rozhodnout

Vítkovice i nyní budou spoléhat na pevnou defenzivu a Patrika Bartošáka v brance. Ridera doufá i ve střelecké probuzení Ondřeje Romana. Nejproduktivnější hráč Vítkovic v základní části zapsal v předkole solidní čtyři body, gólu se ale nedočkal. Třinec s výhodou domácího prostředí bude sázet na Martina Růžičku a jeho dělovku v přesilových hrách. O motivaci má jistě postaráno bývalý útočník ostravského klubu Petr Vrána, na vzájemné zápasy z letošního roku poté chce navázat i Erik Hrňa.

Druhé čtvrtfinálové ocelářské derby mezi Třincem a Vítkovicemi byste si rozhodně neměli nechat ujít! Přímý přenos na O2 TV Sport startuje v 16:45 hodin!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru