V Miami obhajuje titul Stephens, ve hře bude minimálně šest českých tenistek

Překvapí znovu mladá Kanaďanka? Favoritky hledejme jinde

V Indian Wells nečekaně triumfovala teprve osmnáctiletá Kanaďanka Bianca Vanessa Andreescu, jenž neschází ani na dalším podniku kategorie WTA Premier Mandatory. V Miami jsou nicméně favoritky znovu jiné.

O zlepšení bude usilovat světová jednička Naomi Ósaka, jenž v Indian Wells vypadla v osmifinále po dvou setech se Švýcarskou Belindou Bencic. Ta následně přes Karolínu Plíškovou doputovala až do semifinále, ve kterém nestačila na Angie Kerber.

I na tomto turnaji bude japonská vycházející hvězda bojovat o udržení pozice světové jedničky. O post nejlepší tenistky znovu usilují Petra Kvitová, Rumunka Simona Halep a Američanka Sloane Stephens, která triumf v Miami obhajuje. Ve finále loni přehrála Jelenu Ostapenko 2:0 na sety a pokud by se radovala i letos, mohla by poskočit až na vrchol.

V Indian Wells mohla na první pozici dosáhnout i Karolína Plíšková, nyní takovou šanci nemá. Místo ní si ale o post světové jedničky zahraje Ukrajinka Elina Svitolina. Rozhodně poté nezapomínejme na Serenu Williams, kterou zastavila v Indian Wells ve třetím kole Garbiñe Muguruza a taktéž nemoc, kvůli které musela zápas ve druhém setu skrečovat.

V hlavní soutěži minimálně šest českých tenistek

O titul by rády usilovaly i dvě nejlepší české tenistky, Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Obě mají v prvním kole volný los, ve třetím kole by ale na Petru Kvitovou mohla čekat nepříjemná Chorvatka Donna Vekič, která českou tenistku přehrála letos v Petrohradu.

V prvním kole se objeví i Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová. Jisté ale je, že ve druhém kole uvidíme maximálně dvě tenistky z tohoto seznamu. Strýcovou a Vondroušovou totiž čeká hned na úvod vzájemné střetnutí.

Kvalifikace do hlavní soutěže poté posune ještě minimálně jednu českou tenistku, proti sobě se totiž ve finále kvalifikace postaví Karolína Muchová a Marie Bouzková. Ve hře je i Kristýna Plíšková, tu v úterý čeká Belgičanka Yanina Wickmayer.

Barbora Strýcová. Foto: GETTY IMAGES

Miami Open 2019 slibuje opět parádní bitvu nejlepších světových tenistek. Ve hře je 1000 bodů do žebříčku, na prize money se poté rozdělí něco málo přes 9 milionů dolarů a vítězka obdrží 1,4 milionů dolarů. Každý hrací den až do nedělního finále na vás čekají přímé přenosy jen na O2 TV Sport a O2 TV Tenis.

Užívejte si přenosy z prestižních tenisových turnajů na okruhu WTA s O2 TV Sport Pack!

Foto: Profimedia/BNP Paribas Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru