Liga mistryň na O2 TV Fotbal: Slávistky vyzvou slavný Bayern! Udělají krok k postupu?

První kolo bylo pro slávistky jen formalitou. Po výhrách 4:0 a 3:0 nad litevskou Gintrou následně dokázaly nečekaně vyřadit i favorizovaný švédský Rosengrad (3:2 a 0:0). Svěřenkyně kouče Pavla Medynského se mezi osmičku nejlepších probojovaly podruhé za sebou a celkově potřetí a odměnou jim bude konfrontace se slovutným Bayernem Mnichov.

Fotbalistky bavorského giganta sice nemají na evropské scéně takový zvuk jako jejich mužští kolegové, nicméně o jejich kvalitách není třeba polemizovat. V německé bundeslize bojují s Wolfsburgem o ligový titul a do čtvrtfinále Champions League přešly přes srbskou Suboticu (7:0 a 4:0) a Curych (2:0 a 3:0) bez jediné inkasované branky.

Slávistky si věří!

„Myslím si, že se přes Bayern dá postoupit, záleží ale na tom, jak budeme hrát doma, jak nám pomohou fanoušci. Když se nám podaří proměnit první šanci a dáme první gól, tak můžeme vyhrát,“ nepochybuje záložnice Kateřina Svitková, čerstvá držitelka ocenění pro nejlepší českou fotbalistku za rok 2018.

Slávistky domácí souboj s Bayernem netrpělivě vyhlíží a věří, že v něm mohou udělat krok k historickému postupu do semifinále soutěže. „Diváci jsou tady úžasní a vždy se mi líbí před nimi hrát. Bude to velký zážitek a věřím, že zde neprohrajeme,“ dodala za celý tým Svitková.

Před fotbalistkami Slavie stojí ohromně těžký test, ale zároveň i výzva jako hrom. Podaří se jim ve středu na domácí půdě favorizovaný Bayern Mnichov zaskočit? Úvodní čtvrtfinálový duel Ligy mistryň z Edenu vysíláme od 18:25 hodin živě na O2 TV Fotbal. Komentují Tomáš Radotínský a Pavlína Nováková-Ščasná.

Foto: slavia.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru