Čtvrtfinále play-off: Preview série Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav

Aktuální forma

Liberec poslední střetnutí sezóny prohrál, ze šesti posledních duelů navíc zvládl jen polovinu. Přesto první pozici uhájil a získal Prezidentský pohár. Mladá Boleslav je rozehranější, za sebou má úspěšnou osmifinálovou bitvu proti Zlínu. O svém postupu ovšem rozhodla až v pátém střetnutí.

Vzájemné zápasy z letošní sezóny

Jeden zápas se Mladé Boleslavi povedl, v ostatních zápasech ovšem dominoval vítěz základní části. V prvním střetnutí si připsal dokonce osm branek a celkem skóroval osmnáctkrát. Mladá Boleslav skórovala desetkrát, hned ve dvou duelech ovšem zaznamenala jedinou branku.

Nepřehlédněte: Čtvrtfinále play-off: Preview série HC Škoda Plzeň – HC Olomouc

Přesilové hry a oslabení

V přesilových hrách letos nebyl nikdo lepší než Liberec. Ten proměnil 51 početních výhod a dostal se téměř 22 procent využití. To Mladá Boleslav skórovala v přesilovce třiatřicetkrát a proměnila jen 16 % svých přesilovek. I v oslabení na tom byl v základní části lépe Liberec. Odehrát musel 224 oslabení, inkasoval ale jen 30 branek (86,61 %). To Bruslaři odehráli o 38 oslabení méně, přesto dostali 34 gólů (81,72 %).

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Srovnání brankářů

Srovnávat gólmany před začátkem čtvrtfinále příliš nemůžeme. V základní části byl jedničkou Mladé Boleslavi Gašper Krošelj, který ale v předkole play-off zůstal pouze na lavičce. Přednost dostal Jan Růžička a vedl si fantasticky. V pěti zápasech dostal jen šest branek a s procentuální úspěšností zásahů se dostal na 95,42 %. Výborným procentem disponoval v základní části Roman Will, jenž byl neotřesitelnou jedničkou Bílých Tygrů (Will odchytal 51 duelů). V průměru Will inkasoval 2,26 branek na jedno střetnutí a vychytal 91,55 % střel. 

Hráči, kteří mohou rozhodnout

Liberec rozhodně bude sázet na Marka Kvapila. Ten si sice po vynikajícím startu nechal utéct vítězství v kanadském bodování, 57 bodů je ale vynikajícím počinem. Skvěle si vedl i Libor Hudáček, jenž obsadil v týmovém bodování druhou pozici. Po návratu z Ruska zářil i Tomáš Filippi, v jednatřiceti duelech zapsal 25 bodů. Jak jsme uvedli již před předkolem, Bruslaři věří ve zkušené duo Klepiš – Vondrka. Vynikající formu má Lukáš Žejdl, jenž v předkole nasázel čtyři branky. A samozřejmě bude outsider tohoto čtvrtfinále spoléhat na dobrou obranu a fantastického Jana Růžičku.

Úvodní čtvrtfinálovou bitvu mezi vítězem základní části z Liberce a úspěšným osmifinalistou z Mladé Boleslavi si rozhodně nenechte ujít! Přímý přenos na O2 TV Sport startuje v 18:45 hodin!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru