Čtvrtfinále play-off: Preview série Mountfield HK – HC Kometa Brno

Aktuální forma

Mountfield v posledních deseti zápasech získal pět výher, v posledních pěti duelech ovšem přišly pouze porážky. Ve výrazně lepší formě se tak nachází úřadující mistr. Z posledních deseti duelů uspěl v sedmi případech a díky skvělému finiši si zajistil účast přímo ve čtvrtfinále play-off.

Vzájemné zápasy z letošní sezóny

Vzájemné zápasy ovládl hradecký Mountfield. Jedno utkání sice skončilo až po nájezdech, jinak byl ale Hradec stoprocentní. Kometě navíc ve čtyřech zápasech nasázel 18 branek a Kometa tak s ohledem na vzájemná střetnutí favoritem není. Doplňme také, že všechny zápasy byly letos hodně vyhrocené. Třetí klání nabídlo 72 trestných minut, celkem rozhodčí ve čtyřech duelech rozdali neuvěřitelných 146 trestných minut.

Nepřehlédněte: Čtvrtfinále play-off: Preview série HC Škoda Plzeň – HC Olomouc

Přesilové hry a oslabení

V početní výhodě je na tom lépe Kometa. Ta nasázela 37 branek a dostala se na téměř dvacetiprocentní využití. To Mountfield zužitkoval jen 33 výhod, hrál přitom o 29 přesilovek více. K výhodám o jednoho muže dodejme, že Brno hrálo jen 193 přesilovek (pouze Sparta hrála méně přesilovek – 191). V oslabení je na tom o trochu lépe Mountfield, jenž z 224 početních nevýhod dostal 32 branek. Kometa odehrála 218 oslabení a inkasovala ve čtyřiatřiceti případech.

Tip: Sledujte zápasy hokejové Tipsport extraligy s balíčkem O2 TV Sport Pack!

Srovnání brankářů

Brandon Maxwell jako hradecká jednička odchytal devětadvacet utkání a po základní část si udržel solidní průměr 2,08 inkasovaných branek na utkání. I úspěšnost zásahů byla velmi dobrá, konkrétně 91,78 %. Za Kometu odchytal jednatřicet střetnutí Karel Vejmelka, úřadující šampión ale samozřejmě bude sázet na Marka Čiliaka. Ten se po návratu z KHL zapojil do osmi zápasů a připsal si skvostnou úspěšnost. V průměru inkasoval jen 1,61 branek na utkání a procentuální úspěšnost se zastavila na čísle 93,5 %.

Mountfield Hradec Králové. Foto: Facebook

Hráči, kteří mohou rozhodnout

Kometa bude spoléhat hned na několik hráčů. Své zkušenosti bude chtít prodat Martin Erat, jenž dost možná hraje poslední play-off ve své kariéře. V bráně se čeká jistota od Marka Čiliaka, o branky by se poté mělo starat ofenzivní trio z prvního útoku ve složení Mueller-Holík-Zaťovič. Všichni tito tři hráči skončili v kanadském bodování do šestého místa. Ofenzivním problémem Mountfieldu může být fakt, že nejproduktivnějším hráčem se stal obránce (Petr Zámorský posbíral 38 kanadských bodů). Táhnout by poté Hradec mělo duo Tomáš Vincour – Radek Smoleňák.

Druhé čtvrtfinálové střetnutí mezi hradeckým Mountfieldem a Kometou Brno si rozhodně nenechte ujít! Přímý přenos na O2 TV Sport sledujte od 18:45 hodin!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru