Suverénní Sparta proti probuzené Sigmě. Dočkáme se konečně ofenzivní podívané?

Proč zápas sledovat…

Ve FORTUNA:LIZE momentálně nenajdeme jiné dva týmy s lepší formou. Sparta zvládla na jaře všech pět utkání, Sigma uspěla naplno v posledních čtyřech duelech. Naposledy svěřenci kouče Jílka uspěli doma proti Liberci a posunuli se už na devátou pozici. Jasným favoritem sobotního klání je ovšem Sparta.

Taháky 25. kola FORTUNA:LIGY: Zastaví Sparta rozjetou Sigmu? Slavia míří do Příbrami

Ta v minulém kole čtyřmi góly sestřelila úřadujícího šampióna z Plzně, vzdálila se čtvrté pozici na rozdíl sedmi bodů a stále může snít i o druhé příčce. Skvělé výkony po svém návratu podává Bořek Dočkal, sledovat poté budeme útočníka Adama Hložka, jenž se stal v šestnácti letech nejmladším střelcem české ligy v historii.

A sledovat jistě budeme i počínání fanoušků. Duel Sparty proti Plzni bylo kvůli řádění hostujících fandů na několik minut přerušeno a za pochybení pořadatelské služby musela Sparta platit. Konkrétně 350 tisíc korun, navíc disciplinární komise podmínečně uzavřela na jeden zápas domácí kotel se zkušební dobou dvou měsíců. Pokud by ale kotel v sobotu využil pyrotechniku, následující domácí zápas proti Zlínu už by Sparta musela odehrát bez svého kotle.

Zpět ale k sobotního duelu. Fanoušci kromě klidnějšího průběhu v ochozech očekávají i větší přísun branek než v posledních vzájemných zápasech. Od loňské sezony vždy zvítězil domácí celek, pokaždé ale rozhodla jediná branka.

Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Řekli před zápasem…

Juraj Chvátal, obránce Sigmy: „Podle mého názoru je Sparta největší klub v Česku. Oni chtějí a musí vyhrávat každý zápas, jsou takhle nastavení od přípravky. Je to klub evropského formátu, na vysoké úrovni. Řeší každou jednu věc a absolutní detaily. Lidé tam pracují a dýchají pro Spartu a tak by to mělo být. Nečeká nás nic lehkého, obzvlášť když je Sparta posílená Dočkalem. Bořek diriguje celou jejich hru a změnil ji k lepšímu. V posledních jejich zápasech jsme mohli vidět, že se ohromně zvedli.“

Alexandru Chipciu, obránce Sparty: „Nálada v týmu je samozřejmě dobrá, máme za sebou skvělé utkání s Plzní. Chceme v tom pokračovat. Samozřejmě nesmíme létat hlavou v oblacích, protože máme příklad ze začátku sezóny. Také jsme začali vítěznými utkáními, ale pak jsme začali prohrávat. Doufá, že teď jsme dál a budeme pokračovat vítězně.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Benjamin Tetteh, útočník Sparty

Zdálo se, že příchod Bořka Dočkala by produktivitu ghanského útočníka měl ještě zvýšit. Jenže Benjamin Tetteh se na jaře trefil v jediném utkání a nyní je otázkou, zda v sobotu vůbec nastoupí v základní sestavě. Skvěle se totiž vede mladému Adamu Hložkovi, na příležitost čeká Matěj Pulkrab a po zranění se v minulém kole na hřišti objevil i Václav Kadlec. Pokud by tedy Tetteh v základní sestavě nechyběl, měl by si rychle vylepšit své osobní statistiky.

Přímý přenos šlágru 25. kola FORTUNA:LIGY mezi Spartou Praha a olomouckou Sigmou sledujte jen na O2 TV Fotbal. Začínáme v 17:00 hodin.

TIKI-TAKA: Hložek jde správnou cestou. Já v jeho věku seděl v C-dorostu na lavici, říká Šmicer

Foto: sparta.cz Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru