Po Seville na Příbram. Zvládne Slavia po úspěchu v Evropě přechod na domácí soutěž?

Proč zápas sledovat…

Slavia v týdnu senzačně proklouzla do čtvrtfinále Evropské ligy a již nyní se může těšit na Chelsea. Ještě předtím ale musí zvládnout ligový duel proti Příbrami.

Taháky 25. kola FORTUNA:LIGY: Zastaví Sparta rozjetou Sigmu? Slavia míří do Příbrami

Motivaci nemusí hledat sešívaní dlouho. Plzeň totiž v pátek nestačila na Teplice a Slavia se tak může dostat do luxusního devítibodového náskoku. Ačkoliv by se tak mohlo zdát, že Pražané budou po čtvrtečním úspěchu slavit, opak je pravdou.

Potvrdil to za všechny ofenzivní hráč Slavie Ibrahim Traoré. „O víkendu máme zápas proti Příbrami. Po tomto zápase se Sevillou nás čeká další den znovu trénink. Možná až po Příbrami to nějak oslavíme,“ uvedl spoluautor vítězné trefy.

Po zaváhání s Plzní Slavia třikrát v řadě neinkasovala a dokázala přitom nasázet jedenáct branek. Příbram tak doma nečeká vůbec snadný úkol.

Na jaře domácí zvládli oba zápasy Na Litavce, venku ale ze tří zápasů neuhráli ani jeden bod. Stále tak nemohou jásat, se šestadvaceti body momentálně obývají třináctou pozici. Slavii navíc v posledních letech Příbram nemá příliš v oblibě. Na podzim z toho byla porážka 1:4, doma před více než dvěma lety se poté zrodil debakl 1:8. Svěřenci kouče Josefa Csaplára tak rozhodně mají co napravovat.

Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy FORTUNA:LIGY v multidimenzi!

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Josef Hušbauer, záložník Slavie

V Evropské lize dostávají přednost jiní, v ligové sestavě ale Josef Hušbauer chybět nebude. Z posledních tří duelů skóroval hned ve dvou, na Příbram má navíc speciální vzpomínky. Právě v dresu tohoto klubu totiž vstřelil vůbec svou první ligovou branku. “Za Příbram jsem dal svůj první ligový gól, vzpomínám na tento klub rád. Pamatuji si navíc, že ten gól byl hlavou. Stabilně jsem zde začal hrát první ligu a zvyknul si na tempo soutěže. Moc pro mě znamenalo, že jsem mohl ve svých dvaceti letech hrát nejvyšší soutěž,“ uvedl pro příbramský oficiální web Hušbauer. Letos v prvním vzájemném utkání neskóroval, v předchozích dvou zápasech se ale střelecky prosadit dokázal.

hušbauer facebook

Přímý přenos nedělního střetnutí 25. kola FORTUNA:LIGY mezi Příbramí a vedoucí Slavií sledujte jen na O2 TV Fotbal a O2 TV Sport. Začínáme v 17:00 hodin.

TIKI-TAKA: Hložek jde správnou cestou. Já v jeho věku seděl v C-dorostu na lavici, říká Šmicer

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru