Velké obraty i vzestup klubů z Premier League. Takové bylo osmifinále Ligy mistrů

Doma na Anfield Road si Liverpool střelecký prach ještě šetřil, v odvetě na půdě Bayernu už ale finalista předchozího ročníku vytáhl všechny trumfy a po výhře 3:1 mohl spustit postupové oslavy. Svěřenci kouče Jürgena Kloppa tím zároveň potvrdili fantastickou sezonu anglických celků v Champions League.

Kromě Reds zvládly nástrahy osmifinále i Manchester United, Tottenham a Manchester City. Čtyři kluby z Premier League v osudí pro los čtvrtfinále Ligy mistrů, to se naposledy stalo před deseti lety v roce 2009. „Pro anglický je to jen dobře,“ má jasno kapitán Liverpool James Milner.

Krach německých týmů

Po dlouhých jedenácti letech naopak pokračuje slavná soutěž bez zástupce německé bundesligy. Kromě Bayernu nezvládl osmifinále ani Dortmund, nad jeho síly byl Tottenhamu. Nejméně se čekalo od Schalke, které také na úřadujícího anglického šampiona Manchester City nestačilo.

Po těsné domácí porážce celek z Gelsenkirchenu schytal na Etihad Stadium ostudný debakl 0:7. Žádný jiný německý celek neprohrál v historii soutěže výraznějším rozdílem. „Nemá cenu vymlouvat se. Po tomhle je nejlepší co nejrychleji zapomenout,“ utrousil trenér Schalke Domenico Tedesco.

Tip: Chcete sledovat Ligu mistrů, ale nemáte O2 TV? Pořiďte si O2 TV Sport Pack a užívejte si zápasy prestižní soutěže!

Ronaldo vs. Atlético 3:0

Osmifinále Ligy mistrů se také neslo ve znamení velkých obratů. Poté, co si Real přivezl z Amsterdamu výhru 2:1, jen málokdo očekával, že vypadne. Ale stalo se. Mladé mužstvo Ajaxu nasázelo vítězi posledních tří ročníků na Santiago Bernabéu čtyři góly a bylo vymalováno. Stejně dopadli hráči Paris St. Germain. Na půdě Manchesteru United vyhráli 2:0, doma v Paříži ale padli 1:3. O postupu „Rudých ďáblů“ rozhodla proměněná penalta Marcuse Rashforda ve čtvrté minutě nastaveného času.

Dvougólový náskok promrhalo v souboji s Juventusem i Atlético Madrid. Družina kouče Simeoneho nedokázala v turínské odvetě uhlídat největší hvězdu „Staré dámy“ Cristiana Ronalda a ten trestal. V 86. minutě završil z penalty svůj osmý hattrick v soutěži, kterým zařídil svému týmu vítězství 3:0 a postup mezi osmičku nejlepších. „Proto mě Juventus kupoval,“ podotkl lakonicky CR7.

Messi se nenechal zahanbit

Na magický Ronaldův večer rychle zareagoval jeho rival Lionel Messi. Hvězdný Argentinec sice v odvetě s Lyonem tři góly nedal, ale dvěma zásahy a dvěma asistencemi řídil postup Barcelony. Katalánci po úvodní bezbrankové remíze rozstříleli Olympique na Camp Nou 5:1. „Je to génius a umí věci, které nikdo jiný nedokáže a někdy je prostě nezastavitelný,“ nechal se slyšet kouč Lyonu Bruno Genesio.

Čtvrtfinalisté Ligy mistrů 2018/2019:
Ajax Amsterdam
Juventus Turín
Manchester City
Manchester United
FC Porto
Tottenham Hotspur
Liverpool FC
FC Barcelona

Čtvrtfinálové dvojice určí páteční los ve švýcarském Nyonu, který můžete od 12 hodin sledovat v přímém přenosu na stanici O2 TV Fotbal!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru